Uspjeh karataša „MLADOST“ Vitez na drugom kolu kantonalne karate lige

U nedjelju, 08.10.2017.g., u organizaciji karate kluba „Vlašić“ u Turbetu je održano drugo kolo Kantonalne karate lige SBK/KSB .

Na takmičenju je učestvovalo oko 400 takmičara iz 16 klubova.
Karate klub „Mladost“ Vitez je nastupio sa 24 takmičara koji su osvojili 26 medalja i to : 12 zlatnih, 6 srebrnih i 8 bronzanih medalja .

Zlatne medalje su osvojili Adi Mehić u katama, Suljević Edin u katama i borbama, Dajić Eniz u katama i borbama, Mehić Enis u katama i borbama, Topoljak Vedad u borbama, Spahić Belmin u borbama, Haskić Harun u borbama, Haskić Unejsa i Haskić Sara u borbama.

Za najuspješnijeg takmičara proglašen je takimičar našeg kluba Eniz Dajić.

Šef stručnog štaba, Aldin Adilović, izrazio je zadovoljstvo postignutim rezultatima uzme li se u obzir da su na ovom kolu lige nastupali samo sa pionirskom ekipom.
Naglasio je i to da se njegovi pripremaju za nastupe u narednoj sezoni,te da su trenutno fokusirani na dva takmičara, juniora Hurem Adnana i kadeta Dedović Muniba koji trebaju nastupiti na Svjetskom prvenstvu na Tenerifima od 20.10. 2017. ako se skupi dovoljno finsncijskih sredstava za njihov odlazak.

Oni su u izuzetno dobroj formi, a to potvrđuje i Munibovo osvojeno treće mjesto sa kadetskom reprezentacijom BiH u Beogradu 08.10. 2017. God. na posljednjoj provjeri pred nastup na Svjetskom prvenstvu.

Prethodni članakVrijeme bi ove jeseni trebalo biti toplije, s manje oborina nego inače
Sljedeći članakMatea Bošnjak, glazbena i glumačka zvijezda iz Viteza