Uskrsno druženje u travničkom Napretku

Lijepo druženje članova i prijatelja HKD Napredak, podružnica Travnik upriličeno je u utorak navečer. Druženje je organizirano u sklopu  proslave najvećeg  katoličkog blagdana Uskrsa u obnovljenom i lijepo uređenom Klubu ovoga Društva, jednog od najstarijih kulturnih udruženja ili društava u Travniku, kulturnom i administrativnom srednjobosanskom središtu.

Iako lijepo i suvremeno opremljen Klub, to je ipak skučeni prostor, a unatoč više od stogodišnje povijesti u svom gradu nikako da dobiju odgovarajuće uvjete za rad i djelovanje. Nikako da u HKD Napredak stigne pozitivan odgovor unatoč desetinama molbi, dopisa, razgovora, traženja… da im se dodijeli odgovarajući prostor ili odgovarajuće mjesto za gradnju svog vlastitog doma kojega su, , s odgovarajućim zemljištem do 1944. godine imali u središtu grada. No, nadu u Napretku za konačno rješenje ovoga problema ne gube, bore se i borit će se i dalje i vjeruju, problem će uspjeti i riješiti.

Na uskrsno  druženje došlo je više Travničana od mjesta koje za  takve  prilike može ponuditi Klub HKD Napretka. Jer, došli su brojni članovi Društva, brojni gosti iz svih struktura života i rada Travnika, ali i iz susjednih Viteza i Novog Travnika, a svim skupima, uz blagdanske čestitke, prigodnim riječima o planovima i budućim aktivnostima, obratio se novoizabrani predsjednik Napretka u Travniku, poznati kulturni i društveni djelatnik, Anto Bilić.

Prethodni članakJajce: Postavljena nova turistička signalizacija
Sljedeći članakU subotu u Baštini otvaranje izložbe “Globalna silikonizacija” Tomislava Zovke