Uskrsni turnir “Busovača 2015”: Sinoćnje utakmice donijele nova uzbuđenja

Sinoć je odigran 1. dan druge faze natjecanja na 22. Uskrsnom turniru u malom nogometu “Busovača“ 2015. Gledale su se 3 odlične utakmice koje su oduševile tribine prepune gledatelja u sportskoj dvorani u našem gradu.

U prvoj utakmici dana, favoriti – 2. pješačka bojna iz Kiseljaka se poprilično namučila dok je slomila otpor ekipe HDZ BiH Vitez koja je imala samo jednu zamjenu, za konačni rezultat 4-2 presudio je umor ekipe iz Viteza.

U drugoj utakmici, najprijatnije iznenađenje turnira – ekipa PP Morea je pobijedila Auto školu Jago sa 6:2. Rezultat je previsok s obzirom na igru na terenu, ali i AŠ Jagi se desila ista stvar kao o njihovim kolegama iz Viteza prethodnu utakmicu – umor i samo jedna zamjena su presudili za pobjedu ekipe PP Morea.

Pravi derbi je donijela 3. utakmica i značajna pobjeda ekipe Mali Raj iz Kiseljaka nad domaćom ekipom, Extreme/Šakić sa 4:3. Poveli su favoriti iz Kiseljaka 2:1 i 4:1, a nogometaši iz ekipe Extreme/Šakić su se kasno probudili mada su u posljednjim sekundama imali dvije prilike za izjednačenje koje nisu iskoristili.

Sinoć su gledatelji imali priliku vidjeti i 4 BiH reprezentativca koji su došli s kvalifikacijskog turnira: Kristijan Pantić, Mulahmetović, Kahvedžić i Radmilović.

Turnir se nastavlja u četvrtak utakmicama HDZ BiH Vitez – Extreme/Šakić, Mali raj – 2. bojna i NK Busovača – Veterinarska Fojnica.

Prethodni članakNobil na sajmu Interio Exterio 2015 predstavio nove proizvode
Sljedeći članakTražite posao? Potreban voditelj prodavaonice u Vitezu