Uskrsni koncert OGŠ „Jakova Gotovca“ Novi Travnik

U prigodi najvećeg kršćanskog blagdana, učenici i nastavnici OGŠ Jakova Gotovca Novi Travnik su 7. travnja 2016. g. u crkvi Uzašašća Gospodinova održali svoj Uskrsni koncert.

Na početku koncerta, domaćin don Marinko Grubešić se zahvalio glazbenoj školi na gostovanju, a mladim glazbenicima poželio puno uspjeha u njihovom daljnjem radu, istaknuvši važnost glazbenog obrazovanja mladih u vremenu u kojem živimo.

Tradicionalno uskrsno druženje otpočelo je nastupom zbora u izvedbi fra Engelhardtove „Ave Marije“,a potom Telemannovog „Menueta“ u izvedbi orkestra gitara. Svoje umijeće muziciranja predstavili su i učenici na gitari, glasoviru, harmonici i violini. Zvonkim pjevanjem popularne duhovne skladbe „Kriste u tvoje ime“,lijepu glazbenu večer odjavio je zbor glazbene škole uz veliku pomoć učenika pripremnog razreda.

Koncert je imao i svoju humanitarnu notu, akciju prikupljanja novčanih sredstava za kupovinu instrumenta glazbenoj školi,koju je pokrenulo Vijeće roditelja glazbene škole na čelu sa predsjednicom Brankom Šiško. Iz glazbene škole izražavaju zadovoljstvo prikupljenim sredstvima u iznosu od 500,00 KM te zahvaljuju svima koji su na taj način pomogli rad glazbene škole.

Bila je to lijepa uskrsna čestitka učenika i djelatnika OGŠ Jakova Gotovca Novi Travnik!