“Uskrsne igre” za najmlađe u Bugojnu 

U subotu 23. travnja održane su “Uskrsne igre” za djecu predškolske i školske dobi u dvorištu župne crkve Sv. Antuna Padovanskog u Bugojnu

Program je provodila mjesna Frama, uz pomoć duhovnog asistenta fra Jure Šekerije koji je na početku igara blagoslovio sudionike te im zaželio sreću. Potom su mališani bili podijeljeni u grupe, te su zajedničkim radom tražili pisanice skrivene po cijelom crkvenom dvorištu.

Zaigrana djeca podijeljena prema dobi utrkivala su se skačući do ciljne ravnine u jutenim vrećama, a nakon toga su se utrkivali sa žlicom i jajima. Svako zasebno natjecanje pobjedniku je donosilo i prigodne nagrade.

Tijekom igara dvije zečje maskote uveseljavale su malu djecu igrajući se s njima i čitajući im priče. Prema običaju pred sam kraj održano je i natjecanje u tucanju, te izbor najljepšeg jajeta.

Na zatvaranju “Uskrsnih igara” roditelji i djeca su se mogli počastiti pićem i roštiljem koje je organizirao upravitelj župe fra Ivica K. Pavlović.

Prema riječima sudionika ovaj je događaj oživio grad Bugojno i usrećio tamošnju djecu te su stoga izrazili nadu kako će i u budućnosti biti u mogućnosti održavati slična druženja.  

Petar Kolovrat/ KT