“Uskrs u Sebešiću 2018”

Mladež HDZ BIH OO NOVI TRAVNIK na Uskrsni ponedjeljak upriličila je tradicionalno Uskrsno druženje u mjestu Sebešić pod nazivom “Uskrs u Sebešiću 2018”

Također je upriličen i tradicionalni mimohod u časti IVI IVOŠU. Mimohod je krenuo od Doma u Sebešiću do mjesta stradanja. Ivo Ivoš je nedužna žrtva rata koji je sa samo 18 godina 1993. godine izgubio život. Za ovu nedužnu žrtvu još nitko ni dan danas nije odgovarao. A Mladež 5. godinu za redom održava mimohod i tako se sjeti nedužne žrtve u imenu Ivo Ivoš. Uskrs je vrijeme kad mi vjernici gledamo u prazan grob Isusa Krista i vjerujemo u neki ljepši i bolji život u vječnosti. Vjerujemo da je gore sada i pokojni Ivo.

Po završetku s mimohoda održano je druženje u domu, gdje je organiziran i turnir u NAJTVRĐIM PISANICAMA. Druženju su prisustvovali mladi iz Novog Travnika i Kiseljaka, kao i domaćini iz mjesta Sebešić. U turniru ZA NAJTVRĐE PISANICE od 20 prijavljeni natjecatelja u finalu pobjedu je odnijela gošća iz Kiseljaka Nika Bošnjak, koja je u finalu pobijedila gošću iz Kiseljaka Anu Duno.

Prisutni su bili i gospođa Zdenka Džambas, predsjednica OO HDZ BIH Novi Travnik, gospodin Stanić Fabo, predsjednik OV Novi Travnik.

Sve je snimljeno i kamerama Hrvatske radiotelevizije, te će zahvaljujući gospodinu Stjepanu, kao i Ivanu Sajeviću, sve biti emitirano u emisiji HRT-a “Pogled preko granice”. Pogledajte fotografije s današnjeg događaja: