Uskoro video nadzor na ulicama Novog Travnika

U Novom Travniku je održan sastanak kojem su nazočili načelnik Općine, Refik Lendo, predsjedatelj Općinskog vijeća, Fabo Stanić, i policijski Komesar Srednjobosanske županije, Faik Adilović.

Kako piše Drukčiji.ba, na radnom sastanku razgovarano je o brojnim aktualnim problemima kao što su sigurnost u prometu, sprječavanje nelegalne trgovine drvetom, prosjačenje, ugroza građana od velikog broja pasa lutalica na ulicama, problemu rada ugostiteljskih objekata mimo dozvoljenog radnog vremena kao i drugim temama vezanim za rad policije na terenu.

Policijski komesar, Faik Adilović, posebno je istaknuo aktivnosti koje je policija poduzela u posljednja četiri vikenda na kontroli prometa u županiji kojom prilikom je uručeno 1654 prekršajna naloga, a 376 vozača isključeno je iz prometa zbog vožnje u alkoholiziranom stanju.

Kao mjera za pojačavanje sigurnosti građana i njihove imovine, komesar Adilović istaknuo je potrebu instaliranja video nadzora na važnim gradskim prometnicama kao i mjestima u gradu. S ovim se složio i načelnik Općine Novi Travnik koji je kazao da će se u Proračunu za 2017. godinu planirati sredstva za nabavku potrebne opreme za video nadzor s tim da će dio sredstava osigurati Vlada Županije.

Načelnik Lendo je naglasio potrebu suradnje Općine i MUP-a , u okviru zakonskih nadležnosti. Posebno je istaknuo problem nelegalne sječe šume kao i pojave sve većeg broja pasa lutalica te je u tom smislu predložio održavanje sastanka načelnika svih općina županije i načelnika Policijskih stanica, uz posredstvo MUP-a gdje bi dogovorili zajednički smjer rješavanja problema.

Fabo Stanić, predsjedatelj Općinskog vijeća Novi Travnik i donedavno prvi čovjek Policijske stanice Novi Travnik, govorio je o aktualnom stanju na terenu te dao podršku djelatnicima MUP-a u rješavanju nagomilanih problema s nadom da će nastojanja policije uroditi plodom.

Prethodni članakStotine Zeničana ostaje bez posla: Gradonačelnik uvodi astronomske takse privatnim poduzećima
Sljedeći članakMUP SBŽ: Pojačane mjere kontrole rada ugostiteljskih objekata, prometa i uporabe pirotehničkih sredstava