USKORO: Nova premijera Gradskog kazališta mladih Vitez – Ožalošćena porodica (FOTO)

altGradsko kazalište mladih Vitez u šestoj godini postojanja i uspješnog rada za travanj 2012. Godine priprema premijerno izvođenje predstave „Ožalošćena porodica”, Branisalava Nušića. Sredinom ožujka mladi glumci iz Viteza snimili su ovo predstavu, kojom će se prijaviti na državnu smotru srednjoškolskog dramskog stvaralaštva koja se već tradicionalno održava u Konjicu, u organizaciji Amaterskog pozorišta „Neretva”.

Pred nama je premijera, a zatim i prvi natjecateljski nastup nove predstave Gradskog kazališta mladih „Vitez”. Nova predstava GKM „Vitez” radi se od listopada prošle godine, a glavne uloge igraju mladi glumci od 12 do 15 godina.

Ožalošćena porodica izvanredno je zanimljiva komedija o jednoj „ožalošćenoj” grupi ljudi koja iščekuje nasljedstvo i uveliko dijeli blago koje nije dobila. U ovom komediografskom djelu pisac je dao galeriju lica male pameti, koja se natječu lažima i cinizmom – na čelu sa sjajno ostvarenim likom Agatona, koji je među njima najviše dinamična ličnost, što znači s najviše plastičnih osobina hipokrizije i beskrupuloznosti kakve može imati jedna mala ali i lukava pamet.

Glavnu ulogu, sreskog načelnika i velikog manipulatora Agatona, tumači Petar Pejović koji je uz pomoć svojih glumaca uspio na noge dignuti komediju slavnog srpskog i europskog komediografa Branislava Nušića.

Predstavu je režirala Mirna Mišković, redateljica i glumica Gradskog kazališta mladih “Vitez” uz pomoć svog asistenta Brune Grebenara, također glumca u predstavi.

{gallery}kultura/ozaloscena_porodica{/gallery}