Uručenjem 80 paketa završen projekt UG “Svjetlo” – “Veseli početak školske godine“

Kako je početak školskog obrazovanja važno poglavlje u životu svakog djeteta, Udruga građana „Svjetlo“ Vitez projektom „Veseli početak školske 2020./2021. godine“ nastoji da svako dijete ima sretan i lijep početak osnovnog obrazovanja, ali i njegov nastavak.

Uvidom u stvarno stanje na području općine Vitez i prema podacima Centra za socijalni rad, ali i Zavoda za zapošljavanje, došli su do saznanja da je potrebno provesti akciju i pomoći djeci i obiteljima koje su socijalno ugrožene i koje je pandemija, izazvana virusom COVID-19, strašno pogodila i dovela u vrlo nepovoljan položaj.

“Projektom „Veseli početak školske 2020./2021. godine“ u Vitezu je osiguran školski pribor i higijenske potrepštine za djecu polaznike devetogodišnjeg obrazovanja koji dolaze iz socijalno ugroženih obitelji i obitelji pogođenih virusom COVID-19”, kazala je Dragica Jurčević.

U projekt je uključeno 80 obitelji koje primaju zajamčenu minimalnu naknadu. Svakoj obitelji osigurani su paketi školskog pribora i higijenske potrepštine neophodni za svakodnevno funkcioniranje.

Podjela je okončana danas uručenjem paketa za osnovce iz romskog naselja Sofa, na prijedlog Jadranke Musić i Sabahudina Tahirovića, koji je uputio i riječi zahvale Udruzi “Svjetlo”, koja je prepoznala potrebe malih Roma iz Viteza.

Projekt se realizira u okviru Regionalnog programa lokalne demokracije na Zapadnom Balkanu (ReLoad), kojega financira Europska unija, a provodi Razvojni program Ujedinjenih naroda u suradnji s Općinom Vitez.

Prethodni članakNema poskupljenja struje za potrošače Elektroprivrede HZ HB
Sljedeći članakPlinovod Posušje – Novi Travnik dio fonda od 9 milijardi