Uronite u oazu mira i relaksacije – Spa centar “Čardaci”

Spa centar koji se nalazi unutar turističkog kompleksa „Čardaci“ oaza je mira i relaksacije u kojem na harmoničan i prirodan način možete opustiti i regenerirati tijelo i um.

Intima i sklad sadržaja Spa centra „Čardaci“ uključuje finsku (suhu) i tursku (parnu) saunu, zonu za opuštanje i hidromasažni bazen sa slanom vodom. Boravkom u hidromasažnom bazenu potičete cirkulaciju svog tijela koje tako postaje spremnije za učinkovitiji tretman detoksikacije u sauni. Finska sauna će potaknuti vaše tijelo na otpuštanje toksina i otpadnih tekućina, a vaše dišne puteve će pročistiti ritualno kupanje u vrućem zraku turske (parne) saune.

U Spa centru „Čardaci“ uživajte u „slanom kupanju“ u bazenu sa slanom vodom obogaćenom himalajskom solju. Himalajska sol, nastala isušivanjem prastarih mora, sadrži u sebi sunčevu svjetlost i ionizirane minerale koji se otpuštaju u vodi. Kada uronite svoje tijelo u slanu vodu obogaćenu himalajskom soli zdravi minerali otopljeni u vodi ulaze u vaše tijelo kroz kožu u obliku iona. Bez obzira da li se opuštate od stresova svakodnevnog života ili odmarate mišiće i zglobove nakon sportskih ili drugih napornih aktivnosti, hidromasaža u kombinaciji s vodom obogaćenom brojnim mineralima, pomaže da se osjećate bolje i zdravije. Hidromasažni bazen opremljen je atraktivnim podvodnim masažnim mlaznicama i različitim svjetlosnim efektima, a temperatura vode je 30°C.

Turska (parna) sauna jedan je od najstarijih oblika opuštanja i čišćenja tijela. Posjet turskoj sauni poboljšava cirkulaciju, otvara pore te čisti kožu pa ona postaje mladolika, nježna i glatka. Temperatura u turskoj sauni kreće se između 45 i 55 Celzijevih stupnjeva, a relativna vlažnost sve do 100%. Visoka vlažnost u turskoj sauni i udisanje mirisa prirodnih eteričnih ulja pozitivno utječe na disanje. Parna sauna vašem tijelu donosi novu svježinu i tako oslobađa vaš duh da ga preplavi osjećaj beskonačne harmonije. Sa svojim tonificirajućim i relaksirajućim svojstvima, parna ili turska sauna jedna je od boljih metoda u borbi protiv stresa kojemu smo svakodnevno izloženi. Parna sauna raj je za tijelo i dušu, osigurava relaksaciju i osjećaj ugode, posebice nakon stresna i naporna dana. Korištenje parne saune posebno se preporučuje osobama koje pate od nesanice, loše cirkulacije, suhe i oštećene kože, mišićne napetosti, reumatskih tegoba, bronhitisa.

Finska sauna je tradicionalan oblik znojenja radi održavanja zdravlja koji se, ne samo u Finskoj i ostalim sjevernim zemljama, nego i svugdje u svijetu, prakticira već stoljećima. Zrak u sauni je vruć i suh. Temperatura zraka se kreće između 85 i 90°C (pri dnu kabine iznosi oko 40°C, a na vrhu doseže i 100°C). Djelovanje vrućeg zraka samo po sebi, jednako kao i izmjena vrućeg i hladnog zraka, blagotvorno je za zdravlje. Sauna tako potiče rad krvotoka i potpomaže prokrvljenost kože, zglobova i unutarnjih organa, čisti pore, jača i učvršćuje kožu. Kao zanimljivost možemo dodati da Finci nakon obilnog znojenja u sauni ravnotežu postižu obilnim pijenjem – obično piva i sokova.

Osjećaj poput onoga kao da je vrijeme stalo preplavit će vas i dovoljno će vam biti samo nekoliko sati kako biste probudili poletnost i životni elan potreban za povratak u ritam svakodnevice. Bili sami ili u Vama omiljenom društvu, boravak u Spa centru „Čardaci“ garantira uživanje i osvježenje svih čula.

Prethodni članakZa stambeno zbrinjavanje mladih u ovoj godini 15 milijuna maraka
Sljedeći članakZašto ih nije bilo u Buhinim Kućama?