Uredimo dječja igrališta

Toplo vrijeme izmamilo je djecu na dječja igrališta. Kako se igra ne bi pretvorila u tragediju bilo bi dobro da nadležni organi u svakom gradu (osobito našem) obiđu dječja igrališta i pogledaju u kakvom se stanju nalaze. Uvijek je bolje spriječiti nego liječiti, a pogotovo kada su djeca u pitanju.

Potrgane ljuljačke i klackalice, tobogana uopće nema, nema hlada, kontejneri prepuni smeća, a igra u pijesku je nepoznanica za našu djecu, jer i ono malo pijeska je prekriveno staklom, životinjskim izmetom i raznim drugim smećem. Ovo je slika našeg dječjeg igrališta! Pored dotrajalih, ono nekoliko, sprava, neizdrživog smrada od smeća iz kontejnera koji se nalaze tik uz park i brojnih pasa lutalica, velik problem je i površina igrališta. Naime, ispod ono malo ispravnih ljuljački nalazi se negdje beton negdje zemlja/blato iz kojeg izviru lijepi komadi špicastog kamenja koji bezazleni pad djeteta s ljuljačke može pretvoriti u katastrofu s teškim posljedicama. Ovaj “europski” grad u “europskom” kantonu sigurno zna da postoje i da su i više nego poželjne gumene površine koje su vrlo jeftine i primjenjive za dječju igru.

Pitanje: Kako je moguće jednom gradu s ovakvim parkom dodijeliti priznanje europskog grada kada svi dobro znamo kako Europa brine o svojoj djeci???

Molimo građane da nam pošalju svoje fotografije dječjih igrališta širom općine kako bismo ukazali na njihovo katastrofalno stanje. U galeriji ćete primijetiti jedan prijedlog kako bi moglo i trebalo izgledati dječje igralište u centru grada Viteza. Lajkajte i proslijedite članak u znak podrške za ovu akciju, uvjereni smo da će nas netko čuti. Ovo je za našu djecu.