Urede zamijenili radom u prirodi

Djelatnici Općine, na čelu s načelnikom, zajedno s djelatnicima Šumarije i njezinim upraviteljem u akciji pošumljavanja

Djelatnici Općine Kiseljak, na čelu s načelnikom Mladenom Mišurićem Ramljakom, ovih su dana zajedno s djelatnicima Šumarije Kiseljak i njezinim upraviteljem Vinkom Jurkovićem sudjelovali u akciji pošumljavanja.

Akcija je održana na lokaciji Berberuše, području između Kiseljaka i Kreševa koje, osim neplanske sječe, često uništavaju i šumski požari, osobito ljeti.

– Cilj pošumljavanja je vratiti šumi ono što joj se svakodnevno oduzima, jer neplanska sječa i krađe, te ljudski nemar ozbiljno ugrožavaju jedno od najvrednijih prirodnih bogatstava – šume, kazali su organizatori akcije pošumljavanja na Berberuši.

Upravo je jesen. Prema riječima djelatnika Šumarije, to je najbolje vrijeme za pošumljavanja, a spomenuto godišnje doba idealno je i za sadnju smrče.

– Smrče je na Berberuši ovih dana posađeno 1,5 tisuća komada. Za vrijeme sadnje poštovani su svi standardi vezani uz pripremu sadnog materijala i način sadnje, stoga se očekuje dobar uspjeh ove akcije, naglašavaju djelatnici Šumarije.

Podatak koji posebno raduje je da je pošumljavanje, barem na području općine Kiseljak, dodatno unaprijeđeno u odnosu na proteklih dvadeset godina.

Prema riječima djelatnika kiseljačke Šumarije, koja je dio Šumsko-gospodarskog poduzeća Šume središnje Bosne d.o.o. Donji Vakuf, pošumljavanje je sastavni dio njihovih redovitih aktivnosti, a povremeno organiziraju i akcije pošumljavanja u kojima priliku da izađu na teren imaju i oni čiji posao nije vezan uz gospodarenje šumom.

Takvu priliku, i to ne prvi put, iskoristili su i djelatnici Općine Kiseljak.

Svima koji su sudjelovali u akciji pošumljavanja organizatori akcije pošumljavanja su zahvalili, a sve ostale pozivali da se odazovu budućim akcijama na zaštiti i očuvanju prirode.