Upriličen prijem za europsku prvakinju Pamelu Smoljo

Europskoj prvakinji u karateu Pameli Smoljo upriličen je danas prijem kod ministrice obrazovanja, znanosti, kulture i športa KSB Katice Čerkez i predsjednika ŽO HDZ BiH ŽSB Nikole Grubešića

Danas, 23. svibnja 2016. godine ministrica obrazovanja, znanosti, kulture i športa KSB Katica Čerkez i Nikola Grubešić, ministar zdravstva i socijalne politike KSB i predsjednik ŽO HDZ BiH ŽSB, upriličili su svečani prijem za Pamelu Smolju, članicu i natjecateljicu karate kluba “Napredak” Busovača i europsku prvakinju u Shotokan karateu (kate i borbe).

Povod ovog prijema bili su dosadašnji Pamelini uspjesi i protekla natjecanja, jer je ova mlada busovka u vrlo uspješnoj, ali relativno i kratkoj karijeri, osvojila više od 70 medalja na raznim natjecanjima diljem BiH i Europe. Najvećeg sjaja je ona osvojena na Europskom prvenstvu u Nürnbergu, ali i srebro iz Subotice s kojim je Pamela postala svjetska viceprvakinja.

Ministrica Čerkez je izrazila zadovoljstvo postignutim rezultatima mlade karatašice te joj poželjela uspješan nastavak karijere uz obećanu podršku resornog ministarstva.

Predsjednik Grubešić zaželio je Pameli što više europskih i svjetskih medalja u daljnjoj karijeri i zahvalio joj što svojim neiscrpnim radom, trudim i vrhunskim rezultatima promiče sport Kantona Središnja Bosna i grada Busovače.

Na koncu ovog svečanog događaja, Pamela Smoljo zahvalila je domaćinima na pozivu i podršci.

U izjavi za naš portal istaknula je da joj je izrazito bitna podrška i resornog ministarstva, ali i svih drugih koji prepoznaju rad karate kluba “Napredak” i nje kao pojedinca.