Upriličen prijam za viteške učenike generacije

Lijepa svečanost u ponedjeljak je upriličena u dvorani Općinskog vijeća Vitez. Naime, općinski načelnik Advan Akeljić, predsjednik OV Tomislav Bošnjak Matić i predstojnica općinskog Ureda za društvene djelatnosti, primili su najbolje viteške osnovce i srednjoškolce – učenike generacije. A njih je ove godine, završnih osnovaca i srednjoškolaca, s prosječnom ocjenom 5, u sva četiri završna razreda osnovne i srednje škole, ukupno 13.

U osnovnim i Srednjoj školi u kojima se nastava odvija na hrvatskom jeziku i po hrvatskom nastavnom planu i programu, to su: Luka Pandža, Maja Petrović, Tamara Perković, Anđela Strukar, Gabrijela Šantić i Marija Rajković (osnovne škole) i Elena Križanović, Paula Lovrinović i Martina Kolak (Srednja škola „Vitez”).

Učenici generacije iz viteških osnovnih škola u kojima se nastava odvija na bosanskom jeziku i po bosanskom nastavnom planu i programu su: Nihad Hrustić, Ajla Pedljak, Amila Hurem i Nejra Bektaš. U Srednjoj školi „Vitez” u kojoj se također nastava odvija na bosanskom jeziku i po nastavnom planu i programu, u ovoj generaciji učenika sa prosječnom ocjenom 5, nije bilo.

Svi srednjoškolci – učenici generacije koji se upišu na neki od fakulteta u BiH; Hrvatskoj ili pak u inozemstvu, već od prve godine studija imat će općinsku stipendiju.

Najboljim osnovcima i srednjoškolcima, čestitke, posebne diplome, novčane nagrade, te lijepe želje za nastavak školovanja i uspješan nastavak životnog puta, uputili su im općinski čelnici, Tomislav Bošnjak Matić i Advan Akeljić.

Zvonimir Čilić / VL