Upriličen prijam za učenike generacije

Općinski načelnik i predsjednik Općinskog vijeća Viteza u utorak su upriličili primanje za viteške osnovce i srednjoškolce završnih razreda,  učenike generacije. Ukupno 28 završnih osnovaca, 17 iz osnovnih škola u kojima se nastava odvija  na hrvatskom jeziku i po hrvatskom nastavnom planu i programu i 11 učenika osnovnih škola u kojima se nastava odvija na bosanskom jeziku i po bosanskom nastavnom planu i programu, postigli su veliki uspjeh – učenik generacije- što podrazumijeva prosječnu ocjenu „5“ u sva četiri viša razreda osnovnog obrazovanja.

Isti uspjeh postiglo je i troje učenika Srednje škole „Vitez“ s nastavom na hrvatskom jeziku i po hrvatskom nastavnom planu i programu, te jedan učenik Mješovite srednje škole.

Prigodnim riječima, nakon predstojnice Ureda za društvenu djelatnost općine Vitez, Marije Grabovac, učenike i prisutne ravnatelje osnovnih i srednjih škola, pozdravili su predsjednik Općinskog vijeća, Tomislav Bošnjak – Matić i općinski načelnik, Advan Akeljić.

„Pratit ćemo i vaše buduće uspjehe u obrazovanju i pokušati stipendijama podržati i vaš trud valorizirati“, poručio je najuspješnijim viteškim osnovcima i srednjoškolcima općinski načelnik, Advan Akeljić.

„Samo znanje, trud i samoprijegoran rad mogu nas izvući iz ove teške situacije“, kazao im je predsjednik Općinskog Vijeća, Tomislkav Bošnjak – Matić, te im poželio nove uspjehe u obrazovanju i kasnije u radu i životu uopće.

Ovom prilikom svim učenicima, osnovcima i srednjoškolcima, učenicima generacije, prigodne darove i novčane nagrade uručili općinski načelnik i predsjednik Općinskog vijeća.