Upriličen prijam za Mirnesu Bektaš brončanu na EP

Općinski načelnik Viteza danas je sa svojim suradnicima upriličio prijam za Mirnesu Bektaš, članicu Karate kluba „Mladost” , i njezinog trenera Aldina Adilovića, povodom osvojenog brončanog odličja Mirnese na 41. Europskom prvenstvu za kadete, juniore i U21.

Ovo prvenstvo održano je sredinom veljače u Lisabonu, a Mirnesa je do odličja došla pobijedivši predstavnicu Srbije s 8:0, Mađarske 3:1, te u trećem kolu izgubila 0:1 od aktualne svjetske, a kako se na koncu ispostavilo i europske prvakinje, te u repasažu pobijedila predstavnicu Turske s 3:0 i u borbi za brončano odličje, predstavnicu Danske s 5:3.
Trener karate kluba “Mladost” Vitez, Aldin Adilović, kazao je kako je prezadovoljan postignutim rezultatom njegove natjecateljice na Europskom prvenstvu.

“Uzmemo li u obzir sve probleme i nedaće koje su nas pratile počevši od zdravstvenih problema Mirnese pa do iznalaženja financijskih sredstava za putovanje u Lisabon ne možemo, a ne biti zadovoljni. Ovim putem zahvaljujem se svim svojim suradnicima, kao i treneru Adnanu Arnautoviću, ali i općinskom načelniku Viteza, Advanu Akeljiću, na dosadašnjoj potpori”, rekao je Aldin Adilović.

Načelnik Akeljić nije krio zadovoljstvo Mirnesinim rezultatom, ali i radom Karate kluba „Mladost” u cijelosti, te izrazi nadu kako će i ubuduće nastaviti s kvalitetnim radom. „Nevjerojatan je ovo uspjeh i koristim priliku čestitati i zahvaliti se našoj sugrađanki na najboljoj promociji naše općine. Od srca njoj, ali i svim sportašima općine Vitez želim što više ovakvih rezultata”, kazao je načelnik Akeljić.

U ime Općine Vitez, prigodne darove Mirnesi Bektaš i Aldinu Adiloviću uručili su Advan Akeljić, načelnik Općine Vitez i njegova pomoćnica za društvene djelatnosti, Marija Grabovac.