Uprava NK “Vitez” zahvalila navijačima na potpori

Od kako je NK Vitez startao u Premijer ligi ima velikih organizacijskih problema jer Gradski stadion u Vitezu nije dobio licenciju za igranje prvenstvenih premijerligaških utakmica. Stoga Vitez „domaće” prvenstvene utakmice igra u Zenici, a to iziskuje i daleko veće organizacijske obveze nego što bile na Gradskom stadionu u Vitezu, a i daleko veće financijske izdatke. Uz to, ni rezultati ne „ljube” Vitežane, teže je igrati utakmice u Zenici nego na svom viteškom terenu i samo dva osvojena boda u šest odigranih kola su dodatna muka i briga rukovodstva ovog popularnog kluba.

Međutim, u „mraku” tih problema svijetla točka su navijači koji svoj Vitez u Zenici prate u velikom broju, zdušno i bučno ga bodre i na dva odigrana susreta (Željezničar i Zrinjski) u Zenici ih je bilo ukupno blizu tri tisuće.

Za pohvalu je da Vitez, iz kola u kolo, ima sve više navijača i na gostujućim utakmicama. To su, prije svega, članovi navijačke skupine „Vitezovi” osnovane prije nešto više od tri godine. Tijekom ovogodišnjeg proljeća u Prvoj ligi Federacije i posebno sada u Premijer ligi, navijačka skupina „Vitezovi” se i profilirala, djeluje sve masovnije i organiziranije. Sa sobom, a riječ je uglavnom o mladim navijačima, nose transparente primjerenog sadržaja, navijačke rekvizite, pjevaju navijačke pjesme svom Vitezu, bodre ih, a sve na korektan, pravi sportsko-navijački način.

Radi takvog odnosa navijača vrlo je zadovoljno i rukovodstvo NK Viteza, raduje ih brojnost i sportsko ponašanje njihovih navijača, što je i razlog da su im i službeno uputili zahvalu na podršci koju im daju na domaćem i gostujućim terenima.

„Hvala vam dragi naši vjerni navijači na masovnoj i korektnoj podršci koju nam dajete. Mi ćemo vam se odužiti, obećavamo vam, radom trudom i maksimalnim zalaganjem, nadamo se i vjerujemo i daleko boljim rezultatima. Jer, vaša podrška nam zaista puno znači”, kaže se, među ostalim, u zahvali koju je Uprava NK Viteza uputila svojim navijačima.

Zvonimir Čilić