Uprava NK ”Vitez” u borbi za dobivanje licence – uređenje Gradskog stadiona prioritet

Iako još nije sve gotovo, navijači federalnog nogometnog prvoligaša NK Vitez već slave ulazak u Premijer ligu BiH. Istina, u takav ishod, pet kola prije kraja (četiri utakmice) i 7 bodova prednosti (46) nad prvim pratiteljem Radničkim (39), vjeruje i rukovodstvo ovoga kluba, no drže se one narodne kako je oprez majka mudrosti. I dok je na jednoj strani nužan i razumljiv oprez, na drugoj strani, razumljivo je, u tijeku su aktivnosti oko osiguravanja traženih uvjeta bez kojih nema licence NS za nastup u Premijer ligi BiH. Jer, vremena za čekanje nema.

Upravo radi toga izaslanstvo NK Vitez u ponedjeljak je na poziv NS BiH boravila u Sarajevu gdje su obavljeni razgovori o uvjetima koji moraju biti ispunjeni u zacrtanim rokovima kako bi se dobila licenca za igranje u Premijer ligi. A riječ je o sportskim, pravnim, infrastrukturnim, financijskim i zakonskim uvjetima. S tim ciljem u utorak navečer je održana i sjednica Predsjedništva NK Vitez na kojoj je, u ovom trenutku, u prvi plan stavljen akcent na maksimalni angažman momčadi i svih struktura kluba, kako bi se, što prije, i praktički osigurala titula i ulazak u Premijer ligu. Paralelno s tim aktivnostima ide se i u rješavanje uvjeta nužnih za dobivanje natjecateljske licence. U pitanju su, prije svega infrastrukturni nedostatci na Gradskom stadionu koje treba što prije riješiti, kako bi se, već od početka premijer ligaške sezone igralo na Gradskom stadionu u Vitezu, pred svojim vjernim i brojnim navijačima. A riječ je, uz i neke druge, uglavnom manje i lakše rješive nedostatke, tribina s najmanje 3 tisuće sjedalica, a što Gradski stadion u Vitezu nema.

Istina, postoji zaključak Općinskog vijeća kako će se ići u nužne zahvate na Gradskom stadionu izbori li NK Vitez Premijer ligu, a pomoć su obećali i druge općinske strukture vlasti, gospodarstvenici, građani…! Kako sada stvari stoje NK Vitez će izboriti elitni bosanskohercegovački nogometni razred, pa vjeruju, kao i njihovi vjerni navijači, da neće zakazati ni općinske strukture vlasti. Jer, bilo bi neprihvatljivo, sportski tragično, da zbog približno 400 tisuća KM, koliko je nužno uložiti u sanaciju i adaptaciju Gradskog stadiona, NK Vitez premijer ligaške utakmice igra, recimo, u Zenici ili u Travniku, a ne na svom stadionu, pred svojim vjernim navijačima kojima je, kao i svima u Klubu, Premije liga dugogodišnji san.

Zvonimir Čilić

Prethodni članakDruga operacija malenog Davida Tarabe okončana nakon 10 sati
Sljedeći članakNK “Rijeka” organizira I. memorijalni malonogometni turnir “Slavko Matković-Slavuj”