Upozorenje Policijske stanice Vitez: VITEŽANI OPREZ!

Policijska stanica Vitez zaprimila je obavijest od građanina da je koncem siječnja nepoznata muška osoba, srednjih godina, tamne kose, jače tjelesne konstrukcije, obilazila stanove i kontaktirala s građanima predstavljaljajući se kao osoba koja radi za crkvenu organizaciju.

Prema saznanjima PS Vitez osoba je kontaktirala građane starije starosne dobi upoznavajući iste da crkva nudi pakete pomoći u vidu namještaja i drugih kućanskih aparata.

Navedena osobe je tom prilikom razgledavajući po stanovima predlagala građanima što bi njima bilo najpotrebnije. Osoba je tražila od građana koji bi prihvatili primiti pomoć u paketu da su isti obavezni izmiriti trošak transporta od 50-100KM, te da će im svima za 3-4 dana biti isporučena obećana roba.

Kako doznaje Fena, u posljednje vrijeme slične pojave evidentirane su i u susjednim općinama SBŽ, a osobe su se prestavljale kao radnici iz Elektra, Telekoma, Pošte te na taj način ulazili u stanove i vršili krađe, posebno kod starijih i nemoćnih osoba.

Obzirom da se radi o prevarantima Policijska stanica Vitez uputila je obavijest svim građanima da ne nasjedaju na takve i slične prevare, te da ukoliko primjete osobe da se bave opisanim prevarama odmah obavijeste PS Vitez pozivom na broj 122 ili 711 302.