Upozorenje MUP-a SBŽ na opasnost od požara

Iz Ministarstva unutarnjih poslova (MUP) Srednjobosanske županije (SBŽ) danas je građanima upućena obavijest kako je tijekom proteklih dana prijavljeno nekoliko šumskih požara uzrokovanih paljenjem korova na njivama i drugim površinama. Iz tog razloga, iz MUP-a SBŽ, apeliraju na građane da se suzdrže od takvih aktivnosti, a posebno u vrijeme jakog vjetra, u doba dana kada će požar ostati neprimijećen ili u blizini šumskih nasada i stambenih ili drugih objekata.

“Upozoravamo da će službenici policije, u suradnji s drugim institucijama, u narednom periodu poduzimati intenzivne mjere na otkrivanju i sankcioniranju osoba koje paljenjem korova izazivaju opću opasnost za ljude i imovinu, kako je to i predviđeno Kaznenim zakonom Federacije Bosne i Hercegovine. Propisana kazna za ovo kazneno djelo je kazna zatvora u trajanju od 3 mjeseca do 3 godine”, napominju iz MUP-a SBŽ.

U obavještenju građani se mole da uvaže apele i upozorenja, te da u slučaju da primijete požare to prijave najbližoj policijskoj stanici na broj telefona 122, ili vatrogasnoj jednici na broj 123.