Upoznaj svoje lokalno naslijeđe

U sjedištu UN-a u Sarajevu danas je održano svečano potpisivanje ugovora s organizacijama civilnog društva iz čitave BiH čiji su projekti dobili podršku Razvojnog programa Ujedinjenih nacija (UNDP), Agencije za zaštitu prava djece (UNICEF) i Organizacije UN-a za obrazovanje, nauku i kulturu (UNESCO) u okviru njihova poziva za projekte “Dijalog za budućnost”. Među izabranima je i projekt “Upoznaj svoje lokalno naslijeđe” Udruge građana “Edukativo” iz Kiseljaka, kojeg je na današnjoj svečanosti predstavljala projektna koordinatorica Nikolina Marjanović koja je i potpisala ugovor.

Tijekom sljedećih šest mjeseci “Edukativo” će, uz podršku još tri nevladine organizacije (Vijeće mladih iz Busovače, Udruženje “Perspektiva” iz Viteza i Centra za edukaciju mladih iz Travnika) i stručnjaka iz oblasti promocije kulturnog naslijeđa, organizirati inovativni edukativni trening krajem šestog mjeseca, ljetne radionice u lokalnim zajednicama i organizirati Dan kulturnog naslijeđa te tako povezati lokalne zajednice, mlade i povećati svijest svih građana o potrebi očuvanja kulturne baštine.

“Glavni cilj projekta je povezati mlade ljude, ponajviše srednjoškolce, iz središnje Bosne kroz multidisciplinarne i interaktivne aktivnosti o vrednovanju, promociji i zaštiti zajedničkog kulturnog naslijeđa njihovih lokalnih zajednica. Naučiti mlade ljude da se odgovorno ponašaju prema kulturnom naslijeđu, da svi njihovi vršnjaci i sugrađani imaju pravo da znaju i nauče sve njihove vrijednosti i da imaju pristup tom naslijeđu jedna je od najvećih vrijednosti koju bi trebali izgraditi tijekom srednjoškolskog obrazovanja, a ovim projektom učinit ćemo prvi korak na tom putu drugačijeg i ispravnijeg promatranja zajedničkog naslijeđa”, rekla nam je Nikolina.

U sljedećih nekoliko tjedana “Edukativo” će voditi promotivne aktivnosti kako bi mladi iz sedam općina srednjobosanskog kantona bili upoznati s cijelim projektom i na vrijeme se prijavili za sudjelovanje. Članovi “Edukativa” pozivaju ih da podrže sve aktivnosti i aktivno se u njih uključe te da se tako upoznaju s vršnjacima iz drugih lokalnih zajednica, kroz praktične i edukativne aktivnosti i terenski rad razviju nove vještine i bolje se upoznaju s bogatim kulturno-povijesnim naslijeđem ovih krajeva.

Detaljnije informacije o svim aktivnostima kao i načinima prijave za sudjelovanje biti će objavljene uskoro na službenoj facebook stranici “Edukativa” https://www.facebook.com/EdukativoBiH, prenosi Artinfo/IM.

Prethodni članakOsnovan neformalni klub hrvatskih gospodarstvenika u BiH
Sljedeći članakStruja ponovno poskupljuje!?