Upitni reprezentativni nastupi karataša Mladosti

Nakon što su u protekoj sezoni izborili nastupe na Balkanskom, Mediterasnkm i  Europskom i prvenstvu, čak deset boraca Karate kluba ”Mladost” iz Viteza naišlo je na probleme kada je u pitanju financiranje odlaska na ove velike smotre, jer Karate savez BiH ne snoši troškove svojih natjecatelja.

 

Ovih deset boraca priprema se u Vitezu već mjesec dana, radeći dva puta dnevno kako bi u slučaju evenutalnog odlaska ostvarili što bolje plasmane.
Ove godine Balkansko prvenstvo održat će se na Cipru, od 22. do 25. rujna, a troškovi slanja deset natjecatelja iznosili bi 15 000 KM. Mediteransko natjecanje održat će se od 02. do 04. rujna u Bariju, a plasman iz Viteza izobrilo je troje boraca za čiji nastup treba uplatitit 3 000 KM. Konačno, Svjetsko natjecanje je u Maleziji, od 10. do 17. listopada. To je ujedno i najskuplje nadmetanje za troje Viteških karataša. Cijana iznosi 5 000 KM po predstavniku. Vrijedni spomenuti da ovo nije prvi put da Vitežani nailaze na ovakve probleme jer je lani bio upitan odlazak na Europsko prvenstvo s kojeg se Nedim Varupa vratio sa brončanim odličijem.
Iz KK ”Mladost” poručuju kako je sramotno da su djeca koja predstavljaju Bosnu i Hercegovinu i karate savez naše zemlje prepuštena na pomoć od ljudi dobre volje, te da državi nije u planu da pokrije eventualne troškove. Ovim putem poziavju sve one koju su spremni pomoći našim katašima da to i učine.