Upitan odlazak karatašica Mladosti na Europsko prvenstvo

Zbog izuzetno loše financijske situacije u Karate klubu „Mladost”, upitni su nastupi dvije reprezentativke BiH, Mirnese i Zenire Bektaš, inače članice ovoga kluba.

“I pored toga što su stekle pravo učešća i svojim trudom, radom i rezultatima zaslužile odlazak na 40. Europsko prvenstvo, on je u ovom trenutku pod velikim upitnikom, skoro pa i nemoguć, stoji u priopćenju za javnost Karate kluba „Mladost” iz Viteza.

Naime, ove dvije reprezentativke i natjecateljice Karate kluba „Mladost” Vitez s intenzivnim pripremama su započele u 11. mjesecu trenirajući i marljivo radeći dva puta dnevno, a sve u cilju želje za novim dokazivanjem i osvajanjem medalja. Vrijedi napomenuti da su prošle godine članovi KK „Mladost” s Balkanskog prvenstva donijeli četiri medalje te osvojili 31medalju na državnim prvenstvima, od pionira do seniora. Ove godine pravo sudjelovanja na Europskom prvenstvu stekle su Mirnesa i Zenira Bektaš.

Europsko prvenstvo se održava u Turskoj – grad Konya i trajat će od 6. do 11. veljače 2013. godine, a troškovi za odlazak su 1700 KM po natjecateljici, dakle ukupno 3400 KM.

„Za ovaj nastup, kao i za sve druge, Karate savez Bosne i Hercegovine je dostavio okvirne troškove i termine do kojih se dio novca mora uplatiti, jer u suprotnom „naša” djece neće moći nastupiti na pomenutim prvenstvima niti braniti boje BiH. Kao i predhodne godine Savez nije u mogućnosti da financirati odlazak djece pa je taj teret prebacio na matične klubove, koji baš i ne nailaze na podršku nadležnih institucija svih nivoa Vlasti. Sramotno je to da su djeca koja predstavljaju svoju Državu prepuštena roditeljima, klubu i ljudima dobre volje, a s druge strane su ambasadori BiH. Oni nemaju moralnu podršku i svjesni su kroz šta se sve mora proći da bi njih poslali na takmičenje na kojem trebaju predstavljati Državu, a ne klub i sebe.Mi zapravo tražimo nešto što je već trebalo biti osigurano, jer nije jednostavno moliti i tražiti pomoć. Međutim, tješi nas činjenica da zaista imamo šta pokazati u svom klubu i to da smo ponosni na uspjehe članova našeg kluba i reprezentativaca BiH, a vjerujemo da ćete biti i Vi”, stoji u priopćenju KK „Mladost” iz Viteza.

Sasvim sigurno je da bi bila prava šteta kako za KK „Mladost”, tako i za općinu Vitez, SBŽ, pa i za reprezentaciju Bosne i Hercegovine da na Europsko prvenstvo ode bez izuzetno talentiranih natjecateljica iz KK „Mladost” te možda bude ostane i bez neke od medalja.

„Ovim putem pozivamo ljude dobre volje, nadležne institucije, donatore, firme i sve one koji se mogu odazvati da nam, u skladu sa svojim mogućnostima i pomognu te da pomoću njih osvjetlamo naš obraz i obraz Bosne i Hercegovine”, stoji na koncu priopćenja KK „Mladost” iz Viteza.

Prethodni članakU prometnoj nezgodi teško povrijeđen V.K.
Sljedeći članakFacebook Messenger nam od sada omogućuje slanje glasovnih poruka