Upitan nastup karataša Mladosti na Europskom prvenstvu

Zbog teške financijske situacije u Karate klubu “Mladost” iz Viteza upitni su nastupi troje reprezentativaca BiH, koji su članovi ovoga kluba.

Natjecatelji KK “Mladost” iz Viteza Amina Adilović, Zenira Bektaš I Nedim Varupa, inače višegodišnji državni prvaci i reprezentativci BiH sa zvanjem majstora karatea crni pojac I. dan, s pripremama za nastup na Europskom prvenstvu započeli su intenzivno već od 1. studenog 2011. godine  trenirajući i marljivo radeći dva puta dnevno, a sve u cilju želje za novim dokazivanjem i osvajanjem medalja, kazao je za Fenu šef stručnog stožera Aldin Adilović.

“Jedini razlog njihove motivacije za daljnjim radom i trudom su osvojene medalje na prošlogodišnjim prvenstvima. Naime, na 38. Europskom prvenstvu koje je održano prošle godine u Novom Sadu reprezentativci iz našeg kluba su postigli veliki uspjeh te donijeli  brončanu medalju, koja je do ovog trenutka u Srednjobosanskoj županiji (SBŽ) najznačajnija medalja, a sasvim sigurno i jedna od najznačajnijih u povijesti pojedinačnog sporta općine Vitez.

Ovu medalju za BiH je osvojio Nedim Varupa, a nakon toga, krajem prošle godine, reprezentativka Amina Adilović osvojila je također brončanu medalju na Mediteranskom prvenstvu u Bariju, dok je Zenira Bektaš zauzela visoko peto mjesto”, kazao je  Adilović.

Spomenutim rezultatima članovi KK “Mladost” iz Viteza su izborili pravo sudjelovanja na 39. Europskom prvenstvu 2012. u Azarbejdžanu. Navedeno prvenstvo se održava u gradu Bakuu i trajat će od 7. do 13. veljače 2012. godine.

“S obzirom da karate, Savez BiH ne financira troškove reprezentativaca, taj dio posla prebacili su na matične klubove koji baš i ne nailaze na potporu nadležnih institucija i viših razina vlasti, pa je tako i naš klub u obavezi da do 20.1. 2012. godine uplati troškove putovanja na 39. Europsko prvenstvo u Baku (Azarbejdžan), koji po jednom natjecatelju iznose 2 500 maraka.

Na žalost, zbog teške financijske situacije naših troje reprezentativaca nisu bili u mogućnosti nastupiti ni na Svjetskom prvenstvu u Maleziji 2011. godine”, stoji u priopćenju za javnost koje je uputio KK “Mladost” Vitez.