UNICEF: Pridružite nam se i recite hvala učiteljima i nastavnicima

Organizacija UNICEF-a u Bosni i Hercegovini ističe u priopćenju da je početak nove školske godine pravo vrijeme za izražavanje zahvalnosti prosvjetnim djelatnicima, učiteljima i nastavnicima. Veliki razlog je ispoljeni trud prosvjetara da svako dijete pohađa nastavu i tijekom pandemije koronavirusa.

“Pridružite nam se i recite hvala učiteljima i nastavnicima. Njih smo ovog proljeća gledali svakodnevno dok u prenosili znanje i trudili se ići u korak s vremenom kako bi svako dijete nastavilo školovanje tijekom pandemije”, poručuju iz Unicefa.

“Podijelite s nama fotografije ili video na kojima vaša djeca iskazuju zahvalnost svojim najdražim učiteljima/učiteljicama/nastavnicima. Ako postoji učitelj/učiteljica kojem želite iskazati zahvalnost, podijelite to s nama” – pozivaju iz UNICEF-a, a kao jednu od formi predlažu da obraćanje počne riječima: Dragi učitelju, hvala za…….

Prosvjetni radnici su među prvima koji su u prilici da kreiraju bolju budućnost za sve. Oni podučavaju, razvijaju, inspiriraju, osnažuju i svakodnevno pomažu u stvaranju inkluzivnih društava koja su potrebna za bolju budućnost. Za vrijeme pandemije COVID-19, oni su skoro pa 24 sata bili dostupni svakom djetetu.

  • “Sada je vrijeme da im pokažemo zahvalnost! Njihovo nesebično postupanje iz dana u dan je ono što nas vodi dalje. Ovih dana njih slavimo”, – navodi se u priopćenju.

Ljubav, upornost i snaga prosvjetara mnogima su omogućili da u nesigurnim vremenima, stjecanje novih znanja ostane jedina sigurna i konstantna aktivnost. Sada, kad je nova školska godina počela, izazovnija i nepredvidivija nego ikad, navode dalje iz UNICEF-a, vrijeme je za potporu onima koji su to do sada radili za našu djecu. Vrijeme je da ponovo osmislimo školu zajedno i da pokažemo zahvalnost onima koji to zaslužuju, istaknuto je.

Prethodni članakFBiH: Tijekom posljednja 24 sata 1.728 testiranih, 193 pozitivno na koronavirus
Sljedeći članakCaffe pizzeria Kaktus iz Viteza traži dvoje djelatnika za rad