Unaprijediti stranačku i međugradsku suradnju Viteza i Mostara

U posjet kolegama, HDZ-ovcima, u srijedu su došli predstavnici Gradskog odbora HDZ-a BiH Mostar, koje je predvodio predsjednik, Damir Džeba. Skupa s njim bile su i tajnica Gradskog odbora, Nina Škoro i tajnica ŽO Hercegovačko-neretvanske županije, Ana Leženić, te Marko Zovko predsjednik GO Mladeži HDZ BIH Grada Mostara. Domaćini su im bili predsjednik OO HDZ-a BiH Viteza, Boris Marjanović, općinski načelnik Tomislav  Bošnjak Matić te zastupnici u Saboru Srednjobosanske županije Mario Bošnjak Matić i Ivan Sajević.

Do posjeta je došlo nakon što su dužnosnici GO HDZ-a BiH Mostar, dan ranije bili sudionici obilježavanja godišnjice potpisane Promemorije, što je održano u sklopu kulturne manifestacije „Hrvatsko proljeće srednje Bosne“.

“Ovaj naš sastanak, prvi ovakve vrste, rako bih, međusobno upoznavanje, razmjena iskustava, pa i uspostava buduće, čvršće, šire i sadržajnije suradnje. Mi u Vitezu takvu suradnju želimo iako se može reći da suradnju i sada imamo. No, na tom planu želimo nove iskorake za što ima prostora, interesa i obostranog potencijala“, kazao je nakon sastanka domaćin susreta Boris Marjanović, te dodao: „Mostarska organizacija HDZ-a BiH je najveća je u BiH a i mi smo, kroz izborne procese pokazali da spadamo u uski krug onih najjačih, najuspješnijih. Razgovarali smo o više pitanja različite tematike, recimo o organiziranju i uspješnosti izbornih kampanja za lokalne izbore, a pred nama su, 2018. godine, opći izbori i svako iskustvo, s jedne ili druge strane, obostrano je korisno. Razgovarali smo  i razmijenili iskustva i o unutar stranačkom ustroju, kako poboljšati funkcioniranje unutar općinske organizacije ili Gradskog odbora i uvjeren sam da je ovaj naš susret, razgovori koje smo vodili, razmijene iskustava, novi korak ka boljoj i sadržajnijoj suradnji po stranačkoj liniji, ali i po onim životnim pitanjima u najširem smislu riječi“.

Svoje zadovoljstvo ovim susretom istaknuo je i Damir Džeba, predsjednik Gradskog odbora HDZ BIH Grada Mostara.

„Drago mi je što je došlo do ovog sastanka u Vitezu.  Vodili smo vrlo korisne razgovore, upoznali smo se kako funkcionira  život u Vitezu nakon izbora. Na žalost, mi takva iskustva nemamo već skoro deceniju, a iskreno vjerujem da će se i u našem Mostaru izbori održati 2018. godine, skupa s općim izborima i tako, konačno, u djelo provesti Odluka Ustavnog suda“, kazao je Damir Džeba, naglašavajući kako su i dogovoreni novi i kvalitetniji modaliteti međusobne suradnje i stranačke i međugradske.

Prethodni članakLjubav prema rodnoj grudi nema cijene
Sljedeći članakJavni interes za izgradnju brze ceste Lašva – Nević Polje