Umjetnost bez granica: Izložba “Jedinstvo različitosti” održana u galeriji “Ovnak” u Vitezu

Galerija “Ovnak” u Vitezu bile je domaćin izložbe “Jedinstvo različitosti”. Svečano otvorenje izložbe održano je u proteklu subotu, 18. svibnja 2019. godine.

Izložba “Jedinstvo različitosti” dio je projekta međunarodne suradnje “Umjetnost bez granica”, koju su ove godine osmislili i realizirali Osnovna škola “Ivan Benković” iz Dugog Sela i Zagrebačka županija.

Izložbi su prethodile likovne radionice, koje su održane u četvrtak i petak, 16. i 17. svibnja, u osnovnim školama Bila, Dubravica, Vitez, Nova Bila te JU “Duga” i i Udruga “Betanija”. U navedenim školama i ustanovama za djecu s poteškoćama u razvoju umjetnici su održali zanimljive i neobične radionice. Radovi koji su nastali na radionicama ostali su školama za uređenje prostora. U radionicama je ukupno sudjelovalo oko 350 učenika i štićenika.

U ovogodišnjem projektu „Umjetnost bez granica 2019“ sudjeluje 17 odgojno obrazovnih ustanova iz Hrvatske i BiH te galerija Ovnak. Na navedenoj izložbi radove je izložilo osam akademskih umjetnika s područja Zagrebačke županije.

“Projekt umjetnost bez granica pokrenut je 2018. godine s ciljem da profesori likovne kulture koji su zaposlenici škola Zagrebačke županije organiziraju izložbu svojih radova i radionice za djecu osnovnih škola u zemlji u koju projekt odlazi. Cilj ovog projekta je kroz umjetnost povezati i približiti djecu jedne drugima, stjecanje novih znanja i vještina. Promoviranje rada i postignuća akademskih umjetnika van granica Hrvatske”, moglo se, između ostalog, čuti na otvorenju izložbe.