Umjesto Ante Miše Valentin Plavčić

Na kormilu NK Viteza, umjesto Ante Miše, ponovo je domaći trener Valentin Plavčić. To je već treći put kako će Plavčić voditi ovaj klub koji je prije dvije sezone i uveo u Premijer ligu. Vodio je Vitez u prvih sedam kola u prvoj premijerligaškoj sezoni, a onda ga je, zbog slaboga ststarta, na klupi zamijenio Ante Miše.

Sada je, odlukom čelništva kluba, obrnuta situacija, a pred Plavčićem je vrlo težak zadatak, s psihološki poljuljanom i demoraliziranom momčadi izboriti ostanak u premijerligaškom društvu.

Do pomalo i neočekivanog obrata došlo je u utorak. Jer razgovori su vođeni s nekolicinom uglednih trenera iz BiH i iz Hrvatske, no kako poručuju iz kluba, na kraju su se ipak odlučili za svoj kadar, za Plavčića koji vrlo dobro poznaje momčad i sve protivnike koji Vitez čekaju do kraja ove sezone.

Plavčiću je Vitez matični klub, tu je i napravio uspješnu nogometnu karijeru, bio je i kandidat za Olimpisku reprezentaciju, u momčadi Viteza je igrao i u Regionalnoj ligi bivše države, a uspješno je igrao i za premijerligaše Kiseljak i Travnik. Nekoliko godina igrao je i u Njemačkoj u manje poznatim klubovima, gdje je i počeo „peći“ trenerski zanat. Ima sve tražene trenerske stručne uvjete za vođenje premijerligaške momčadi.

Prethodni članak23-godišnjak ozlijeđen u prometnoj nesreći u Vitezu
Sljedeći članakDanas 22. sjednica Općinskog vijeća Busovača