Uhvaćen osamnaestogodišnji kradljivac automobila iz Viteza

Na području Srednjobosanske županije tijekom proteklog vikenda prijavljeno je ukupno 18 krivičnih djela, a evidentirano je 13 slučajeva narušavanja javnog reda i mira, od kojih su 3 slučaja sudjelovanja u tuči, 2 slučaja naročito drskog ponašanja, 3 slučaja prosjačenja i 5 slučajeva ostalih prekršaja. U navedenim prekršajima sudjelovalo je ukupno 19 osoba, priopćeno je iz MUP-a SBŽ.

Rano jutros, 14. listopada 2013. godine u 04,30 sati u PS Travnik prijavljena je krađa motornog vozila marke „VW Cady”, registarskih oznaka M12-E-013, koje je bilo parkirano u ulici Aleja u Turbetu, općina Travnik. O prijavljenoj krađi upoznate su sve policijse patrole koje su pretragom terena u mjestu Sadovače, općina Vitez oko 5,20 sati pronašle ukradeno vozilo, a nedugo zatim pronađen je i izvršitelj K.V. rođen 1995.godine iz Viteza, koji je lišen slobode. U tijeku je kriminalistička obrada osumnjičenog i dokumentiranja ovog krivičnog djela, nakon čega će Županijskom tužiteljstvu Travnik biti podneseno izvješće.

Policijska stanica Donji Vakuf u nedjelju, 13. listopada 2013. godine u 07,25 sati zaprimila je prijavu teške krađe motornog vozila marke Ford-Mondeo, registarskih oznaka BW 56419, koje je bilo parkirano u ulici 770. slavne brdske brigade u Donjem Vakufu, odakle je ukradeno tijekom predhodne noći. Uviđaj su izvršili službenici OKP PU Jajce, a poduzimaju se i druge istražne radnje na otkrivanju izvritelja ovog krivičnog djela.

U subotu navečer, 12. listopada 2013. godine u 21,50 sati u PS Vitez prijavljena je krađa motornog vozila marke „Golf 2″, registarskih oznaka K48-K-005, koje je bilo parkirano u ulici Saje i Braje u Vitezu, odakle je ukradeno u periodu od 20,00 do 21,50 sati, od strane nepoznatih izršitelja. Uviđaj u povodu krađe izvršili su službenici OKP PU Travnik, a u tijeku su aktivnosti na pronalasku vozila i izvršitelja ovog krivičnog djela.

U subotu, 12. listopada 2013. godine u 13,55 sati, u PS Bugojno obratio se S.Đ. rođen 1977.godine, pravoslavani službenik iz Bugojna i prijavio ozbiljne prijetnje koje su mu uputili S.J. rođen 1969. godine i A.Š. rođen 1987.godine, oba iz Bugojna, a u vezi zakupa kuće u Bugojnu, koja je u vlasništvu pravoslavne crkve. Odmah po zaprimljenoj prijavi poduzete su mjere na pronalasku izvršitelja, koji su po pronalasku kriminalistički obrađeni zbog krivičnog djela „Ugrožavanja sigurnosti”, a poduzete su i pojačane mjere na zaštiti S.Đ. i imovine pravoslavne crkve.

Tijekom proteklog dana na području SBŽ-a zabilježeno je 36 prometnih nezgoda, u kojima su 3 osoba zadobile lakše tjelesne povrede. Iz prometa je isključeno 15 vozila i 23 vozača motornih vozila, uručena su 182 prekršajna naloga zbog prekršaja u oblasti prometa, a mobilnim radarom evidentiran je 121 prekršaj.