Uhićeno 8 osoba s područja središnje Bosne

Krim policija MUP-a SBK/KSB Travnik je uz pomoć Jedinice za podršku i policijskih stanica s područja Srednjobosanske županije provela operativnu akciju „Sigurnost 2“. Akcija je usmjerena na otkrivanje i procesuiranje osoba osumnjičenih za krivična djela vezana za zlouporabu opojnih droga i predstavlja nastavak akcije iz ožujka tekuće godine, kada su zapljenjene značajne količine opojne droge i oprema za proizvodnju i stavljanje u promet opojnih droga. 

Tijekom dvodnevne akcije, na osnovu pribavljenih naredbi općinskih sudova s područja naše županije, izvršeni su pretresi stana i drugih prostorija koje koriste 8 osoba osumnjičenih za izvršenje predmetnih krivičnih djela.

Pretresi su izvršeni u Kreševu, Kiseljaku, Busovači, Vitezu, Travniku, Bugojnu i Jajcu. Prilikom pretresa pronađeno je gotovo pola kilograma materije za koju se sumnja da se radi o marihuani, koja je bila zapakovana i pripremljena za prodaju. Pronađena je i manja količina bijelog praha za kojeg se pretpostavlja da je u pitanju opojna droga spid. U pojedinim pretresima pronađeno je i oružje i municija, a također je pronađena i određena količina novca, koja potiče od prodaje narkotičkih sredstava.

Uhićeni su: B.M. (1982.) iz Kiseljaka, J.H. (1980.) iz Kreševa, S.P. (1985.) iz Busovače, M.T. (1992.) iz Viteza, I.L. (1991.) iz Travnika, J.Š.(1976.) i O.N. (1973.), oba  iz Bugojna, te D.B. (1995.) iz Jajca.

Zbog sumnje na izvršenje krivičnih djela „Nedozvoljene proizvodnje i stavljanje u promet opojnih droga“ ili krivičnog djela „Nedozvoljenog držanja oružja i eksplozivnih materija“ navedene osobe lišene su slobode i nad njima će biti provedena kriminalistička obrada, nakon čega će u dogovoru sa županijskim tužilaštvom, neke od navedenih osoba biti predate njima na daljnje postupanje.

Jučerašnja aktivnost je samo jedna u nizu mjera u borbi protiv zloupotrebe opojnih droga na području našeg kantona, gdje su u posljednjih nekoliko mjeseci zabilježeni zapaženi rezultati u pogledu zapljene opojne droge i procesuiranja većeg broja osoba.

Prethodni članak500 političara koje smo birali godinama i koji su ponovo na listama
Sljedeći članakKoncertna turneja klavirskog virtuoza Maksima Mrvice u BiH