Uhićene dvije osobe zbog sumnje na pokušaj provalne krađe i posjedovanja opojne droge

Nešto iza pola noći, oko 00,30 sati, 9. travnja, u Policijsku stanicu Travnik prijavljeno je da nepoznate osobe pokušavaju izvršiti provalu u stan, u ulici Poturmahala u Travniku.

Na mjesto događaja odmah je upućena policijska ophodnja koja je u ulici Donja Mahala zaustavila vozilo marke Passat, registarskih oznaka TA 581000, u kojem su se nalazili A.Č. rođen 1981. godine iz Sarajeva i A.B. rođen 1974. godine iz Doboja.

Pregledom vozila pronađena je neutrvrđena količina materije za koju se sumnja da se radi o marihuani, te su obje osobe lišene slobode zbog sumnje na izvršenje pokušaja provalne krađe i posjedovanja opojne droge. Istragu u ovom slučaju provode službenici krim policije PU Travnik.

Tijekom proteklog dana na području Srednjobosanske županije prijavljeno je ukupno 7 kaznenih djela, a radi se o 5 teških krađa i 2 kaznena djela šumske krađe. Zabilježena su 2 slučaja narušavanja javnog reda i mira, a radi se o 1 slučaju sudjelovanja u tuči i 1 slučaju naročito drskog ponašanja. Prekršaje su počinile ukupno 4 osobe.

Evidentirano je i 5 prometnih nezgoda u kojima su 2 osobe lakše ozlijeđene, a iz prometa su isključena 3 vozila i 4 vozača motornih vozila. Uručeno je 114 prekršajnih naloga zbog prekršaja u oblasti prometa, a mobilnim radarom evidentirano je 117 prekršaja, potvrđeno je u MUP-u SBŽ.