Uhićen predsjednik F BiH Živko Budimir!

Po nalogu Tužiteljstva BiH i naredbi Suda BiH, ovlašteni policijski djelatnici Državne agencije za istrage i zaštitu-SIPA, vrše određene istražne aktivnosti u zgradi Predsjedništva BiH u Sarajevu i zgradi Vlade Federacije BiH u Mostaru.

Kako saznaje FTV, u Sarajevu je uhićen predsjednik Federacije BiH, Živko Budimir. Uhićenje je navodno uslijedilo zbog optužbi primanja mita za pomilovanja. Kako javlja reporter FTV-a Goran Karanović u zgradu Vlade Federacije u Mostaru stigla je i hitna pomoć gdje SIPA pretresa kancelariju predsjednika Federacije BiH. U tijeku je akcija i na području Širokog Brijega gdje su navodno, predmet obrade kompanije iz vlasništva obitelji Ivanković – Lijanović, odnosno obitelj zamjenika premijera Federacije BiH Jerka Ivankovića Lijanovića.

Radi se o operativnim akcijama kodnih naziva “Memory”, “Patriot” i “Pravda”, navedene aktivnosti se realiziraju uz asistenciju pripadnika OSA-e, MUP-a RS, MUP-a KS, MUP-a HNK i MUP-a SBK. Ovom akcijom obuhvaćeno je više desetina osoba koje se dovode u vezu s izvršenjem krivičnih djela iz oblasti korupcije – podmićivanje i krivičnih djela protiv službene i druge odgovorne dužnosti, te neovlaštenim prometom opojnim drogama i organiziranim kriminalom.

Cilj ovih istražnih aktivnosti je otkrivanje koruptivnih krivičnih djela čiji su počinitelji najviši dužnosnici Federacije BiH.

O rezultatima provedenih aktivnosti, osobama lišenim slobode i rezultatima izvršenih pretresa, javnost će biti naknadno informirana, priopćilo je državno tužiteljstvo.