Uhićen E.Đ. iz Viteza koji je prijetio premijeru KS Edinu Forti

Muškarac E.Đ. (1953) iz Viteza uhićen je danas zbog sumnji da je u srijedu 30. studenog uputio pismo u kojem je prijetio premijeru Kantona Sarajevo Edinu Forti i njegovoj obitelji. Pismo je zaprimljeno u Vladi Kantona Sarajevo, a slučaj je odmah prijavljen policiji.

Dežurna tužiteljica Kantonalnog tužiteljstva Kantona Sarajevo je navedeno djelo okvalificirala kao kazneno djelo iz člana 183. KZ FBIH (Ugrožavanje sigurnosti) te su pod nadzorom Kantonalnog tužiteljstva Kantona Sarajevo policijski službenici Uprave policije MUP-a Kantona Sarajevo poduzeli intenzivne mjere i radnje na identificiranju i pronalasku izvršitelja ovog kaznenog djela.

– U suradnji s policijskim službenicima Uprave policije MUP-a ZDK i Uprave policije MUP-a KSB, identificiran je i pronađen osumnjičeni. Radi se o E. Đ. rođen 1953.godine  u mjestu Preočica, općina Vitez, gdje je i nastanjen te je jučer u popodnevnim satima isti lišen slobode. Po prethodno pribavljenoj naredbi dežurnog suca za prethodni postupak Općinskog suda u Sarajevu, izvršen je pretres kuće i vozila koji su vlasništvo osumnjičenog, na području Viteza, kojom prilikom su pronađeni i uz izdanu potvrdu privremeno oduzeti predmeti koji se mogu dovesti u vezu s kaznenim djelom, i to: jedna automatska puška s pripadajuća dva okvira i municijom, zatim jedan papir formata A4 s ispisanim prijetećim sadržajem i jedan mobilni telefon – navodi se u priopćenju iz MUP-a KS.

Muškarac je predan u prostorije za zadržavanje osoba lišenih slobode MUP-a Kantona Sarajevo i nad istim će se, pod nadzorom Kantonalnog tužiteljstva Kantona Sarajevo, nastaviti kriminalistička obrada u cilju dokumentiranja izvršenog kaznenog djela i utvrđivanja motiva istog.

Uprava policije MUP-a KS se zahvalila kolegama iz uprava policija MUP-a ZDK i MUP-a KSB na suradnji i pomoći pri realizaciji navedenih aktivnosti.