Ugovori za šestoricu kadeta i juniora

Što se „iza brda valja“, tko napušta redove premijerligaša Viteza, tko dolazi…, sve je obavijeno velom tajne i informacija, onih konkretnih, nema ni za lijeka. A jasno je, događa se mnogo toga, bit će velikih promjena u igračkom kadru.

Jer, nekolicina igrača igrama u protekloj sezoni nije zadovoljila stručni stožer pa će vjerojatno napustiti redove Vitežana. Upitan je ostanak vrlo dobrog Josipa Barišića koji je u zimskoj stanci iz Slaven Belupa stigao u Vitez na šestomjesečnu posudbu. Ostao bi Barišić, za to je zainteresiran i Vitez, a zadnju rije ipak će imati stručni stožer Slaven Belupa. Upitan je ostanak i Marka Basare, Vladimira Brankovića, Tonija Peze…!

Imena mogućih pojačanja , a s nekolicinom igrača vode se intezivni pregovori, kriju se „kao zmija noge“. U Klubu drže da još uvijek nije uputno spominjati imena iz više razloga, a dosta toga znat će se u srijedu 17. lipnja kada će u popodnevnim satima početi pripreme za novu sezonu. Zna se, mada nikada i ništa u nogometu nije sigurno, nogometaše Viteza u novu sezonu povest će dosadašnji šef stručnog stožera, Valentin Plavčić.

Međutim, novosti ipak ima, moglo bi se reći radosnih, ohrabrujućih. Naime, u četvrtak poslije podne u klupskim prostorijama ugovore sa svojim klubom potpisali su šestorica nogometaša, dosadašnjih juniora, golman Petar Kovač (7.7., 1996.), desni bočni, Ivan Stanić (30. 6. 1996.), srednji branič, Marin Matković (9.2. 1996.), vezni Juraj Petrović (2. 7. 1997.), te kadeti, golman Jurica Badrov (2.8. 1998.) i srednji branič, Vedran Vrhovac (20. 11. 1998.).

A već dugi niz godina iz omladinskog pogona u prvu momčad, s potpisanim ugovorima, nije uključeno ovoliko mladića. Uz to, neki od njih su već debitirali za prvu momčad i u prvenstvenim utakmicama (Kovač, Badrov i Petrović, a i drugi su svojim igrama u kadetskoj i juniorskoj momčadi ovakav nogometni put i najavljivali.

„Ovo je za mene veliki dan, sretan sam, zahvaljujem se na ukazanom povjerenju, a upornim radom, trudom i disciplinom nastojat ću to i opravdati“, kazao je stasiti sedamnaestogodišnjak, golman Jurica Badrov.