Udruge proistekle iz Domovinskog rata HVO-a Vitez dale potporu kandidatima HDZ BIH i HNS-a iz Viteza

Potporu viteškim kandidatima Hrvatskog narodnog sabora na čijem čelu se nalazi Hrvatska demokratska zajednica Bosne i Hercegovine u petak, 10. listopada dale su i udruge proistekle iz Domovinskog rata HVO-a Općine Vitez. 

U nastavku priopćenje prenosimo u cijelosti.

Poštovani, viteške podružnice Udruge dragovoljaca i veterana Domovinskog rata HVO-a HB, Udruge udovica, Udruge poginulih i nestalih branitelja, Udruge nositelja ratnih odličja izražavaju zadovoljstvo što je pred Opće izbore 12. listopada došlo do ujedinjenja mnoštva stranaka s hrvatskim predznakom pod ”kišobranom” Hrvatskog narodnog sabora. Ovaj zajednički nastup bit će jamac da se više nikada ne izigra volja hrvatskog naroda u Bosni i Hercegovini i da se više nikada ne ponovi scenarij Lokalnih izbora 2012.

Ove udruge do sada su uvijek imale potporu u Hrvatskoj demokratskoj zajednici Bosne i Hercegovine, koja predvodi koaliciju stranaka Hrvatskog narodnog sabora, i dr. Čoviću, predsjedniku HNS-a i kandidatu za člana Predsjedništva iz reda Hrvata. S obzirom, na sve navedeno cijenimo kako će i budućnosti interese našeg naroda najbolje zastupati kandidati HNS-a, među kojima podružnica udruga u Vitezu preferira kandidate iz Viteza.

Svi oni koji su odlučili okrenuti leđa Hrvatskom narodnom saboru i zajedničkom nastupu za sve razine vlasti odlučili su ići stranputicom hrvatskog naroda, izigrali su volju našeg naroda i mi im ovim putem poručujemo kako im nastojanja u cilju daljnjeg obespravljivanja hrvatskog naroda neće uspjeti”, navodi se u priopćenju.

Kandidati HDZ-a BIH i stranaka okupljenih oko HNS-a iz Viteza, Marina Pendeš, Boris Marjanović, Katica Čerkez, Slavica Josipović, Nevenka Maros, Ivan Sajević, Marijo Bošnjak-Matić i Adrijana Peša svim udrugama koje su dale potporu i prepoznale projekt zajedništva srdačno su se zahvalili i kazali kako će i u budućnosti u središtu rada članova HDZ-a BIH I HNS-a biti, između ostalog, udruge proistekle iz Domovinskog rata.