Udruga umirovljenika ŽSB: Od Šuma Središnje Bosne tražit ćemo dovoljne količine ogrjevnog drveta

Županijska udruga umirovljenika Županije Središnja Bosna održala je u Busovači redoviti sastanak, na kojem su predstavnici pet općinskih udruga iz Viteza, Busovače, Novog Travnika, Kiseljaka i Kreševa razmatrali Izvješća o radu i Financijsko izvješće za 2018., te Plan rada za 2019. godinu.

Sastankom je predsjedao Slavko Katava, predsjednik Udruge umirovljenika ŽSB.

Kako je za Radio Vitez rekao Franjo Drmić, predsjednik Udruge umirovljenika Vitez, ova Udruga kontinuirano bilježi porast broja članova, a, uz ostale aktivnosti, prepoznatljivi su po osiguravanju ogrjevnog drveta za svoje članove, uz povoljne uvjete plaćanja. „Naša Udruga podržala je zaključak sa sjednice da se od rukovodstva ŠGD Šume Središnje Bosne Donji Vakuf zatraži iznalaženje mogućnosti za osiguravanje ogrjevnog drveta i u narednom razdoblju. Zagovaramo stav da se osiguraju dovoljne količine drveta za sve članove, a u slučaju smanjene količine raspoloživog drveta, zagovaramo princip da svaki član treba dobiti određenu količinu, a ne samo oni koji su se prvi prijavili“, kazao je Drmić.

Dodao je kako će i općinske, ali i županijska Udruga umirovljenika i u narednom razdoblju nastaviti raditi na dobrobit umirovljenika, kao jedne od najugroženijih kategorija stanovnika.

Radio Vitez