Udruga građana “Svjetlo” Vitez organizirala edukaciju protiv raka dojke

Udruga građana Svjetlo iz Viteza protekli je vikend ispred trgovačkog centra FIS u Vitezu organizirala edukaciju protiv raka dojke za sve žene bez obzira odakle dolazile u poslovni centar.

Pored besplatnog mjerenja šećera u krvi i tlaka, ženama se dijelio i promotivni materijal u kojem se nalaze osnovne informacije o raku dojke te telefonski broj na koji se mogu javiti liječniku radi mamografije, javlja Anadolu Agency.

„Ovu akciju vodimo već treću godinu za redom jer listopad je mjesec borbe protiv raka dojke u cijelom svijetu. Za ove tri godine uspjele smo nabaviti novi mamograf u dom zdravlja Vitez uz pomoć donacija i Norveškog veleposlanstva u BiH, a za to vrijeme je pregledano u domu Zdravlja Vitez 1.280 žena. Ne znamo koliko je žena od tog broja oboljelo od raka dojke jer se nigdje ne vodi registar oboljelih ni u županiji, Federaciji BiH, pa ni državi. Žene oboljele od raka dojke nemaju novac za putne troškove, ne mogu nabaviti lijekove, nemaju psihološku pomoć pa mi od prodaje suvenira iz svoje radionice pomažemo koliko možemo”, rekla je Dragica Jurčević predsjednica udruge Svjetlo za Andolu Agency.

Za samo jedan sat više od 60 građana je provjerilo svoj tlak i kontroliralo šećer ispred PC FIS u Vitezu.

Prethodni članakBiH protiv Irske u baražu: Irci su u prvoj utakmici značajno oslabljeni
Sljedeći članakS minimalcem obitelj u BiH ne može preživjeti ni sedam dana