UDIT SBŽ organizira promotivni štand ‘Novi život na dar’

Udruga dijaliziranih i transplantiranih bolesnika ( UDIT) Srednjobosanske županije organizira 5. promotivni štand pod stalnim radnim nazivom „Novi život na dar”.

Štand će biti postavljen, u subotu 23. veljače 2013. godine, u Jajcu, u centru grada kod spomenika, u periodu od 11,30 do 14,30 sati.

„Svim građanima koji nas posjete u navedenom vremenskom periodu osigurali smo promotivno-edukativni materijal vezan za darivanje organa. Građani će na štandu moći dobiti i sve informacije vezane za bolest bubrega, dijalizu i transplantaciju i to direktno od pacijenata koji su sve to prošli i prolaze. Omogućit ćemo i potpisivanje donorskih kartica svima koji to žele”, navode u priopćenju za javnost iz UDIT-a SBŽ.

U Bosni i Hercegovini trenutno je oko 3000 osoba na kemodijalizi, od kojih bi minimalno 1500 moglo biti transplantirano. Iz Srednjobosanske županije na kemodijalizi je oko 100 osoba.
„Važno je znati da je dvadeset puta veća mogućnost da ćete trebati organe, nego da ćete organe darovati. Zato podržite ovu akciju i pomozite nam da probudimo svijest kod ljudi o važnosti darivanja organa poslije smrti”, pozivaju iz UDIT-a SBŽ.