Učenici OŠ “Dubravica” Vitez sudjelovali na trećem modulu “Religije kao pokretači dijaloga i mira”

Polaznici/ce Velike škole mira iz šest osnovnih škola KSB u vikendu koji je iza nas imali su priliku se na prvom predavanju upoznaju sa temom pod nazivom „Dijalog religija – vrste, načela i ciljevi“ koju je za njih pripremio Alen Kristić.

Sažetak predavanja:

U uvodnom predavanju „Dijalog religija – vrste, načela i ciljevi“ predavač Alen Kristić poslužio se fotografijom filharmonijskog orkestra da bi s učenicima i učenicama započeo razgovor o dijalogu religija i kultura.

Domišljatim i oštroumnim pitanjima učenice i učenici su razgovor učinili dinamičnim i zanimljivim, pa nije začudno da je na koncu urodio bogatim uvidima i spoznajama o vrstama, načelima i ciljevima dijaloga religija i kultura. U tom smislu bila je poticajna i fotografija planinskog vrha do kojeg vode različite planinarske staze.

Razgovarajući otvoreno i o pogrešnim shvaćanjima i preprekama na putu dijaloga religija, na koncu predavanja učenice i učenici su izrazili svoje oduševljenje i volju da na svoj način i u svojoj sredini doprinesu da filharmonijski orkestar svjetskih religija i kultura doprinese izgradnji i očuvanju mira u svijetu.

Nakon sudjelovanja na predavanjima i radionicama u Sarajevu, naši učenici nastavljaju s aktivnostima u školi kojima je glavni cilj upoznavanje sa sadržajem i važnošću Dokumenta o ljudskom bratstvu za svjetski mir i zajednički život koji su potpisali papa Franjo i veliki imam Al-Azhara Ahmad Al-Tayyib 4. veljače 2019. u Abu Dhabiju.