Učenici KŠC-a „Petar Barbarić“ u velikoj humanitarnoj akciji

Kao što to biva svake godine u ovo vrijeme, učenici Katoličkog školskog centra „Petar Barbarić“ u Travniku su prikupljali osnovne životne potrepštine za socijalno ugrožene obitelji učenika ovog školskog centra.

Ova lijepa tradicija školskog Centra je i ove godine olakšala živote desetinama ljudi na području srednje Bosne u vrijeme blagdana.

Članovi sekcije animatora i volontera zajedno s voditeljem regionalnog ureda za mlade NCM-a „Ivan Pavao II“ Alenom Gudalom su realizirali akciju podjele božićnih poklon paketa obiteljima socijalno ugroženih učenika na području Travnika i Novog Travnika. Poklon paketi su 21. prosinca uručeni obiteljima na području više župa Novog Travnika i Travnika. U ovom prvom danu akcije ukupno je podijeljeno 13 paketa, a župi Potkraj (Travnik) i župi Uzašašća Gospodinova (Novi Travnik) dostavljeno je po pet paketa koji će biti uručeni obiteljima u narednim danima. Osim paketa obiteljima je uručena i skromna financijska podrška za dane blagdana.

Koristimo ovu priliku da se zahvalimo svim učenicima i mladim volonterima koji su odvojili svoje vrijeme i odlazili od kuće do kuće i uručivali ove poklon pakete onima kojima je u ovom trenutku najpotrebnije. Ovo je također bila i odlična prilika za volontere da nauče nešto više o lokalnim zajednicama, a posebno o onima kojima su često izolirani i žive pod stigmom siromaštva.

Neka ova akcija bude vodilja i za druge građane kako bi pomogli svojim susjedima i drugim građanima koji u ovim danima blagdana, uslijed teškog financijskog stanja, nisu u mogućnosti dostojno obilježiti Božić.

Prethodni članakVitez: Paketići za socijalno ugroženu djecu
Sljedeći članakVesna Mišković i Iva Jurešić NAJčitateljice za 2016. godinu