Uče ih od malih nogu: Juniori Željezničara uz pomoć sudaca svladali Vitez

Proteklog vikenda odigrano je 3. kolo Omladinske Premijer lige BiH u kojem su mladi nogometaši Viteza gostovali kod sarajevskog Željezničara.

U konkurenciji kadeta domaćini su se bolje snašli po izuzetno teškom i sparnom vremenu te upisali pobjedu rezultatom 2:0.

U juniorskoj konkurenciji očekivao se jedan veoma tvrd i napet susret, a posebno su bili motivirani domaćini, želeći uzvratiti Vitezu za proslogodišnje poraze (3:1 odnosno 5:2) te su od početka susreta zaigrali vrlo agresivno. Domaćini su krenuli silovito, međutim vratar i kapetan Viteza, Kurevija, u nekoliko situacija je odlično reagirao te sačuvao svoju mrežu čistom.

Sredinom prvoga dijela dosuđen je jedanaesterac za domaćina, koji je sigurno realiziran i pretvoren, na koncu će se ispostaviti u konačnih 1:0.
U drugo poluvrijeme Vitez je ušao bolje te je pritisnuo domaćina u njihov šesnaesterac, međutim, kao i dan ranije kada su igrali seniori ove dvije ekipe stvar u svoje ruke je uzeo glavni arbitar susreta. Nakon samo desetak minuta igre u drugom dijelu isključuje dva igrača Viteza, vratara Kureviju i Jukića.
Nakon ovoga Vitežani su se svim silama branili i pokušavali nešto napraviti iz kontranapada. U svom naumu mladi igrači Viteza su i uspjeli, kada je pred sami kraj susreta odlični Jurčević postigao pogodak za zjednačenje, ali su suci dosudili nepostojeće zaleđe.

Susret je završen rezultatom 1:0, a uz kriminalno suđenje na štetu Viteza, vrijedi istaknuti i vrlo nekorektno ponašanje domaće publike koja je u pojedinim navratima uz pogrdne povike i vrijeđanje raznim predmetima gađala igrače i stručni stožer Viteza.