U župnoj crkvi u Vitezu održan koncert barokne glazbe

Zahvaljujući Župnom uredu, građani Viteza, ljubitelji i poštovatelji klasične glazbe, još jednom su imali priliku uživati u vrhunskom glazbenom ugođaju.

Naime, u župnoj crkvi sv. Jurja Mučenika u petak navečer koncert barokne glazbe održao je ansambl Camerato Garestin iz Varaždina. Ansambl čine vodeće hrvatske vokalne i instrumentalne interprete glazbe 17. i 18, stoljeća. Osnovani su 2008. godine u Varaždinu a čine ga sopranistice Ivana Lazar i Martina Klarić, te Krešimir Has (čembalo), Krešimir Lazar (cello) i Igor Paro (lutnja).

Članovi ansambla muziciraju na replikama baroknih instrumenata, a također i na povijesnim, dok su im programske smjernice prikaz tematskih koncertnih projekata prikazivajući tako vrhunska djela hrvatskih i europskih majstora visoke renesanse, galantnog stila, rokokoa, te glazbe ranijeg klasičnog stila.

Velika župna crkva u Vitezu bila je dobro popunjena, što u drugim malim mjestima na koncertima ovakve glazbene tematike, baš i nije slučaj.

Zadovoljni Vitežani i njihovi gosti iz susjednih općina burno su pozdravljali izvođače tijekom cijeloga koncerta, a na kraju svoje zadovoljstvo iskazali su i ovacijama glazbenicima ovog sve poznatijeg i sve popularnijeg ansambla i izvan Republike Hrvatske.

Pred početak koncerta, u ime svojih župljana, glazbenike iz Hrvatske pozdravio je i zahvalio im na dolasku u Vitez, župnik fra Marko Kepić.

 

Prethodni članakSBŽ: Policiji u ovoj godini prijavljena 42 slučaja naslilja u obitelji
Sljedeći članakFOTO: Prometna nesreća kod kružnog toka u Krčevinama