U župi sv. Petra i Pavla u Brajkovićima uskoro mlada misa fra Hrvoje Žabića

U župi sv. Petra i Pavla u Brajkovićima uskoro će, točnije u nedjelju, 14. srpnja, biti služena mlada misa fra Hrvoje Žabića.

Tijekom svete mise, na svetkovinu Sv. Petra i Pavla, 29. lipnja, u katedrali Srca Isusova u Sarajevu, nadbiskup metropolit vrhbosanski mons. Tomo Vukšić zaredio je za svećenike petoricu đakona među kojima je bio i fra Hrvoje Žabić. Mlada misa fra Hrvoje Žabića U župi sv. Petra i Pavla u Brajkovićima slavit će se 14. srpnja 2024. godine.

Fra Hrvoje Žabić – Rođen je 10. listopada 1998. u Novoj Biloj. Sin je Ive i Jadranke rođ. Filipović. Dolazi iz župe Vitez, a porijeklom iz župe Brajkovići (Čukle). Osnovnu školu završio je u KŠC-u u Travniku (2004.-2013.). Nakon toga odlučio se za franjevački poziv i otišao je u Franjevačko sjemenište u Visoko gdje je maturirao u Franjevačkoj klasičnoj gimnaziji (2013.-2017.).

Franjevački habit obukao je 16. srpnja 2017. u Kraljevoj Sutjesci. Godinu novicijata 2017/2018. proveo je u samostanu Sv. Petra i Pavla na Gorici u Livnu. Prve zavjete položio 1. srpnja 2018. Iste godine upisao je Franjevačku teologiju u Sarajevu. Svečane zavjete položio je 4. listopada 2022. u župi Dobrinja – Sarajevo. 

Filozofsko-teološki studij završio je na Franjevačkoj teologiji u Sarajevu 27. lipnja 2023. Đakonski praktikum obavio je u župi Blažene Djevice Marije Anđeoske u Sesvetskoj Sopnici (Hrvatska).

Iz Udruge “Zora” Brajkovići najavili su mladu misu uz poruku “neka mu Gospodin udijeli potrebnu snagu da izvrši povjerenu zadaću – Bogu na slavu, na dobrobit samostanskog bratstva i povjerenih duša i na osobno posvećenje.”