U Vitezu se obilježava Svjetski dan oralnog zdravlja, sudjelujte i vi!

Svjetski dan oralnog zdravlja se svake godine obilježava 20. ožujka kako bi se razvila svijest o oralnom zdravlju i njegovom značaju na opće stanje čovjekovog organizma. Doktori stomatologije širom svijeta svakodnevno rade na podizanju svijesti o značaju oralnog zdravlja kod djece, ali i odraslih osoba.

 Po prvi put će u općini Vitez, Služba za zaštitu usta i zuba iz DZ Vitez u suradnji sa Općinom Vitez organizirati program s kojim bi potaknuli promjenu loših navika kod stanovništva, ali i educirali pacijente o zdravlju usta i zuba. „Tim povodom pozivamo naše građane i najmlađe i najstarije da nam se priključe u ovom edukacijskom programu.

 Za vrtićku grupu djece potrebno je zajedno sa odgajateljicama izraditi plakat na temu “oralno zdravlje”. Osnovne škole općine Vitez pozivamo da se likovnim radovima uključe u obilježavanje tog dana, a srednje škole da nam pošalju najbolje literarne radove na temu “S osmijehom kroz život”.

Umirovljenke pozivamo u ordinacije stomatološke službe Doma zdravlja Vitez da dođu na pregled jer biramo najzdraviji i najočuvaniji osmijeh iznad 65 godina. Sve radove je potrebno završiti do 16.03.2023. godine nakon čega će povjerenstvo izabrati najbolje i uručiti im prigodne poklone.

 Građanima su na raspolaganju dvije stomatološke ordinacije u sklopu JU Dom zdravlja Vitez, a možete se naručiti na brojeve telefona: 063/411-401 – centralna zgrada 030/332-135 – ambulanta Stari Vitez“, poručuju iz DZ Vitez.