FOTO: U Vitezu pronađena opojna droga, uhapšena tri dilera

Rano jutros izvršeni su pretresi na tri lokacije u Vitezu po naredbi Općinskog suda Travnik. Pretres su obavili službenici Odjela kriminalističke policije MUP-a SBK Travnik su, uz pomoć Jedinice za podršku i Policijske postaje Vitez.

Pretresi su izvršeni zbog sumnje u izvršenje krivičnih djela “Nedozvoljene proizvodnje i stavljanja u promet opojnih droga” iz člana 238.KZFBiH i “Posjedovanje i omogućavanje uživanja opojnih droga” iz člana 239.KZFBiH. Prilikom pretresa pronađeno je oko 25 paketića materije za koju se sumnja da se radi o opojnoj drogi marihuana, što će biti utvrđeno vještačenjem. Pronađena materija bila je zapakovana i spremna za daljnju prodaju. Nakon pronalaska navedene materije tri osobe su lišene slobode, a radi se o D.M. (31), L.N.(23) i A.H. (28), svi iz Viteza.

Jutrošnja akcija je samo jedna u nizu koju je Odjel kriminalističke policije proveo ove godine na sprječavanju zloupotrebe opojne droge, a da podsjetimo u akciji “Sigurnost” službenici Odjela kriminalističke policije MUP-a SBK pronašli su i oduzeli preko dva kilograma opojne droge marihuana, te je slobode lišeno osam osoba s područja našeg kantona.

U narednom periodu nastavit će se aktivnosti s ciljem sprječavanja ove i drugih vrsta kriminalne aktivnosti, te iz MUP-a SBK/KSB mole građane da se obrate najbližoj policijskog postaji ukoliko raspolažu bilo kakvim informacijama o osobama koje se mogu dovesti u vezu sa zlouporabom opojnih droga, ali i svih drugih krivičnih djela. Ministarstvo unutarnjih poslova i Uprava policije jamči punu anonimnost prijavitelja.