U Vitezu promovirana nova atraktivnija Ragbi liga

U Gradskoj sportskoj dvorani u Vitezu održan je zajednički trening kadeta i juniora igrača iz Ragni kluba Rudar iz Zenice i igrača  Ragbi kluba Vitez iz Viteza.

Zajednički trening je odrađen s ciljem promocije novog Liga ragbija koji se od ove godine službeno igra u nekim klubovima u FBiH i RS.

Registracija saveza je završena te se još čeka kroz par dana uvrštavanje u ragbi Europsku ligu što je i potvrda dogovorenih susreta u 2015. godini. Razlika od prethodnog igranja u ragbi Uniji je ta što se u Liga ragbiju igra puno brže, jače te su utakmice atraktivnije za gledanje.

Ovaj susret dobro je iskoristio izbornik juniorske reprezentacije BiH u Liga Ragbi savezu Dado Vrebac koji je i vodio trening s trenerom Isakovićem iz Zenice.

Za portal vitez.info izbornik Vrebac je kazao: “Ovo je prvo nepotpuno okupljanje juniorske reprezentacije BiH i jedan lakši trening te upoznavanje igrača. Mada se oni jako dobro poznaju jer dolaze iz dvije najjače ragbi škole u FBiH, škola ragbija Rudar Zenica i škola Ragbija Vitez. Kažem nepotpuno jer kada nam se priključe i igrači iz Republike Srpske bit ćemo kompletni i jako dobri.

Pripreme su započele malo ranije jer u travnju nas očekuju dvije utakmice protiv reprezentacija Srbije i Italije, te dolazak Univerzitetske reprezentacije Velike Britanije u lipnju ove godine.

Igramo sada malo moderniji ragbi, brži i atraktivniji stoga se trebamo što prije prilagoditi novom načinu igre a onda spremni izaći pred svakoga protivnika. Ne bojimo se nikoga i imamo igrače za dosta velike uspjehe ukoliko pripreme odradimo bez povreda i s zamislima koje imam zajedno s trenerom Isakovićem iz Zenice biti će i dobrih rezultata nadam se.”

Sljedeće okupljanje te nastavak priprema biti će u Zenici a zatim i u Banja Luci kada će timovi biti kompletni te započeti s taktičkim uigravanjem.