U Vitezu promocija knjige „Hrvatski misionari i tradicionalna društva Afrike“

HKD Napredak podružnica Vitez, u okviru aktivnosti promocije kulture i izdavačke djelatnosti, za četvrtak, 26. veljače najavljuje predstavljanje zanimljivog znanstvenog i književnog uratka „Hrvatski misionari i tradicionalna društva Afrike“, autora Velimira Bugarina iz Travnika, zadarskog studenta, profesora povijesti, etnologije i kulturne antropologije.

Tematsko težište ove knjige je na prikazu rada hrvatskih misionara iz Hrvatske i Bosne i Hercegovine u Africi i predstavlja zanimljivo i na našim prostorima dosta rijetko obrađivano štivo. O knjizi će govoriti don Ivica Štironja, voditelj Nacionalne katoličke misije pri Vrhbosanskoj nadbiskupiji i poznati franjevački intelektualac, fra Pero Vrebac, inače urednik knjige koja je tiskana u nakladi „Svjetla riječi“. Oba promotora knjige su i sami svojevremeno bili misionari u Africi, a fra Pero Vrebac je kao misionar čak četrnaest godina.

U okviru promocije knjige bit će prikazan i dokumentarni film „Fra Vjeko Ćurić – bosanski mučenik“, redatelja Jakova Sedlara. Film govori o životu poznatog misionara Vjekoslava Ćurića iz žepačke župe Osova, ubijenog u Ruandi 31. siječnja 1998. godine. U Ruandi upamćen kao “afrički Oskar Schindler”, fra Vjeko je ostavio neizbrisiv trag dobrote u zemlji u kojoj je proveo punih 15 godina.

Promocija knjige „Hrvatski misionari i tradicionalna društva Afrike“ bit će održana u velikoj dvorani HKD –a Napredak u Vitezu u četvrtak 26. veljače 2015. godine s početkom u 19:00 sati.

Prethodni članakPoduzeću FIS d.o.o. Vitez potrebni trgovci
Sljedeći članakČavara zabranio odlazećoj Vladi FBiH donošenje novih odluka