U Vitezu predstavljene dvije knjige Sanijele Matković

Dvije knjige, „Otisak srca” – sedam duhovnih pjesama i sedam igrokaza za djecu, te „Partiture sna”, zbirka od 37 pjesama i jedne priče, autorice Širokobriježanke Sanijele Matković, u subotu navečer predstavljene su u Klubu HKD Napredak u Vitezu. Knjige je na predstavila, također Širokobriježanka, pjesnikinja Anita Martinec, a na svoj specifični i osebujni o Sanijelinim pjesmama i igrokazima, o poeziji uopće, govorio je istaknuti član HKD Napredak, književnik Anto Zirdum.

Prigodnim riječima, uz isticanje lijepog, intimnog i spontanog kulturnog ugođaja koji nije bio „uokviren” klasičnim predstavljanjem, a što mu je dalo pjesničku toplinu i čaroliju, okupljenim Vitežanima obratila se autorica, Sanijela Matković. Zahvalila se Sanijela napretkovcima iz Viteza koji su ovo predstavljanje organizirali, osmislili i njene lijepe, tople ljubavne pjesme i čitali. „Pjesma je način života, način promišljanja, a ljubav je imenica, ali i ime i prezime”, kazala je autorica Sanijela Matković.

A lijepom kulturnom subotnjem ugođaju u kojemu su uživali Vitežani, doprinos su svojim nastupom dali i petoročlani dio Orkestra harmonika HKD Napredak iz Viteza i poznati i popularni glazbenik, kantautor iz Viteza, Ivo Jandrić.

Zvonimir Čilić / VL