U Vitezu predstavljena knjiga ‘Preživio sam Vukovar i Ovčaru’

Zanimljiva knjiga Zagrebčanina s korijenima s Plehana u BiH, poznatog sportaša, dragovoljca Domovinskoga rata, srpskog zatočenika, Vilima Karlovića, „preživio sam Vuzkovar i Ovčaru, u srijedu navečer predstavljena je u dvorani Franšiznog centra BiH u Vitezu. Zbog opravdanih razloga autor Karlović nije prisustvovao predstavljanju, a o autoru, njegovom ratnom putu, o knjizi i njezinim porukama, govorio je njegov prijatelj, i suborac, suradnik na pripremi knjige, Srećko Karić.

A knjiga govori o „vrijednostima žrtve koja se omalovažava” kroz iskrivljavanje istine o Domovinskom ratu”, o argumentima koji opovrgavaju teoriju o izdaji Vukovara i o tzv „dogovorenom ratu”.

Knjga također govori, kazivao je predstavljač Srećko Karić, o zločinima počinjenim nakon pada grada a kroz svjedočenje iz prve ruke, o stratištima u vukovarskoj kasarni tzv JNA, Ovčari, Veleprometu…!

Obračanje Srećka Karića okupljenim bilo je prožeto duhovnom dimenzijom s posebnim naglaskom na dokaze kako Božja prisutnost može učiniti nemoguće i potvrditi biblijsku istinu „Bog je svemoguć”, te o potrebi, snazi i vrijednosti praštanja. „Jer, naša pobjeda je potpuna samo ako svojom žrtvom i patnjom upravljamo tako da po uzoru na Isusa Krista oprostimo svim našim mučiteljima”, poručio je predstavljač, Srećko Karić, a to su i osnovne naznake i najvažnije poruke zanimljive knjige „Preživio sam Vukovar i Ovčaru. A sve to izazvalo je i snažne emocije i odobravanja prisutnih, uglavnom sudionika domovinskoga rata, stradalnika i obitelji stradalih branitelja s područja Lašvanske doline.

Urednik knjige je ugledni kolumnist Večernjeg Lista, Zvonimir Despot”, a prigodnim riječima predstavljaču i prisutnim u dvorani Franšiznog centra, pozdravila je predsjednica srednjobosanske županijske Udruge obitelji poginulih i nestalih branitelja Domovinskoga rata, Ljubica Garić.

Zvonimir Čilić / VL