U Vitezu predstavljena kniga Cyber terorizam

U dvorani HKD Napredak podružnica Vitez, u četvrtak navečer promovirana je knjiga „Cyber terorizam – Suvremena sigurnosna prijetnja“. Autor knjige je Vitežanin dr. Vladica Babić, stručnjak za kompjutorski kriminalitet u Agenciji za prevenciju i koordinaciju borbe protiv korupcije (APIK) u Bosni i Hercegovini.

Dvorana HKD Napredak bila je prepuna predstavnika policijskih, pravosudnih i obrazovnih organizacija i institucija s područja cijele Srednjobosanske županije, te predstavnika struktura vlasti, zainteresiranih građana i prijatelja vrijednog stručnjaka, vrhunskog eksperta, tvrdi se, u ovoj oblasti ne samo u BiH, nego i na širem području.

O knjizi, „oslikavajući“ je s raznih strana, aspekata i gledanja, vrlo pohvalno su govorili mr. Branko Bošnjak, stručnjak informacijskih tehnologija iz Viteza i sveučilišni profesor, dr. Goran Kovačević iz Sarajeva.
Na vrlo zanimljiv način, jednostavno i razumljivo, bez ikakvi fraza, o svom autorskom djelu govorio je dr. Vladica Babić. Kazao je, dalo bi se zaključiti iz izlaganja, na teško zaustavljivu pošast Cyber terorizma, označavajući, simbolički (i ne samo simbolički) „trećim svjetskim ratom koji se vodi kompjutorski i sveprisutnim internetom.
Za knjigu „Cyber terorizam – Suvremena sigurnosna prijetnja“, za svoje izlaganje, ovaj ugledni Vitežanin, autor još triju stručnih knjiga iz oblasti kompjutorskog kriminaliteta, od svih prisutnih nagrađen je burnim i dugotrajnim pljeskom.

Nakon predstavljanja u Splitu, Sarajevu, Novom Sadu i Viteza, ova knjiga koja ima informativni, upozoravajući i edukativni karakter, bit će uskoro promovirana u Banja Luci, Mostaru, Zagrebu a svi zainteresirani knjigu mogu kupiti na portalu kupujmo.ba.

Vladica Babić je završio Visoku policijsku školu u Zagrebu, Fakultet kriminlističkih nauka u Sarajevu, poslijediplomski studij na Pravnom fakultetu u Sarajevu i poslijediplomske doktorske studije u Banja Luci.
Član je Udruženja dipl. kriminalista BiH, Internacionalne asocijacije kriminalista, član je Hrvatskog društva forezničara i SEECSC – Cyber sigurnosni centar za jugoistočnu Europu. Rođen je 1966. u Vitezu gdje i sada živi.